Γιάννης Οικονόμου: Κάλυψη

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Το θέμα δεν είναι ότι ο Οικονόμου δεν παραιτήθηκε. Είναι ότι αυτός που όφειλε να τον απομακρύνει, του παρέχει κάλυψη. Ίσως επειδή ο ίδιος ενημερώθηκε και του έδωσε οδηγίες απραξίας.

Το 1987, με το σοβιετικό καθεστώς υπαρκτό, ένας νεαρός Γερμανός προσγειώθηκε με το μονοκινητήριο αεροπλανάκι του στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας…

Το 2021, ορδές οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ παραμέρισαν τη φρουρά του Καπιτωλίου και κατέλαβαν τον πυρήνα της αμερικάνικης Δημοκρατίας- το χώρο συνεδριάσεων του πιο οργανωμένου πολιτικού συστήματος στον πλανήτη.

Τηρουμένων των αναλογιών, στην ίδια «λίστα των αδιανόητων», προστίθεται ότι 150 ακροδεξιοί Κροάτες,-που αναπτύσσουν νεοφασιστική δράση προσποιούμενοι τους οπαδούς μιας ποδοσφαιρικής ομάδας- έφτασαν από το Ζάγκρεμπ στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας -και σκότωσαν.

Μόνο αφελείς θα δεχθούν τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι πρόκειται για αμέλεια της…Τροχαίας.

Τις δολοφονικές προσθέσεις των αλλοδαπών ταραχοποιών που διέσχισαν την μισή Ελλάδα, γνώριζαν οι αρχές τουλάχιστον τριών βαλκανικών κρατών και η Ιντερπόλ

Όλες ενημέρωσαν την ελληνική Αστυνομία για να λάβει τα μέτρα της. Το ίδιο έκανε και η εθνική Αρχή που είναι αρμόδια για τη βία τους αθλητικούς χώρους.

Η ενημέρωση -που δεν αφορούσε το ενδεχόμενο να παραβιάσουν τα όρια ταχύτητας στους ελληνικούς δρόμους- είχε ως παραλήπτη την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οιονεί τελικός αποδέκτης της ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο ο Γιάννης Οικονόμου εμφανίσθηκε να το μαθαίνει τελευταίος και αφού είχε δολοφονηθεί ένας νέος άνθρωπος.

Κανείς δεν πρόκειται να τον πιστέψει. Ο ισχυρισμός του ότι «δεν υποχρεούται να γνωρίζει τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛΑΣ» είναι αστείος.

Δεν ήταν τρέχουσα «επιχείρηση», αλλά διεθνής κινητοποίηση αστυνομικών αρχών και κυβερνήσεων-που είχαν εξ αρχής στο μόνιτορ την κάθοδο των ακροδεξιών χούλιγκανς από το Ζάγκρεμπ προς την Αθήνα.

Είναι αδύνατον να μην είχε τεθεί σε επίπεδο αρχηγού της ΕΛΑΣ και υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το θέμα της επαπειλούμενης βίας, που εισήχθη στην Ελλάδα

Επιβαρύνει και τους δυο, ότι παρά την ενημέρωση που είχαν, δεν έδρασαν.

Εκτός από τις εκτιμήσεις για τις προθέσεις των εισβολέων, είχαν στη διάθεσή τους, αριθμούς αυτοκίνητων και τον ακριβή προορισμό τους.

Ότι δεν κινήθηκε καμία αστυνομική μονάδα για την ανακοπή τους και δεν βρέθηκαν εγκαίρως στο γήπεδο της ΑΕΚ δυνάμεις αποτροπής, δείχνει κάτι περισσότερο από αδράνεια: απόφαση μη επέμβασης.

Ετσι όμως η αστυνομία πρακτικά διευκόλυνε τις ορδές που έδρασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτό μόνο με απόφαση της ηγεσίας της θα μπορούσε να συμβεί.

Σε τέτοια απόφαση εμπλέκεται ασφαλώς και ο γεωπόνος που προΐσταται του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR