Γιάννης Οικονόμου: Μουτζούρης

Του Γ. Λακόπουλου

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βιέρα Γιούροβα, ανέφερε – ερωτηθείσα – ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος των «προβληματικών» χωρών της Ένωσης, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Πού ακριβώς ψωνίζει πορτ-παρόλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ως τώρα ο μόνος της προκοπής δεν κράτησε ούτε μήνα.

Και τα αγκωνάρια στο παλιά Ανάκτορα ξέρουν ότι, ο καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης βρήκε πολύ βρώμικη τη δουλειά να καθαρίζει την κόπρο του Αυγεία, που άφησε ο προκάτοχός του.

Φεύγοντας έσωσε το πολιτικό κύρος του ως βουλευτής και την αξιοπρέπειά του ως άνθρωπος.

Αλλά και για την, εξαφανισθείσα, Αριστοτελία Πελώνη οι πληροφορίες εκεί κατατείνουν: είναι κυβερνητική παράγων, όχι κορόιδο.

Ως πρώην δημοσιογράφος ξέρει ότι δεν είναι υγιές επικοινωνιακά να σηκώσει το βάρος του φορτίου Πέτσα.

Αρνήθηκε να το σηκώσει ο ίδιος ο Πέτσας- στέλνοντας τις κατάλληλες προειδοποιήσεις, αν δεν τον εξαιρούσαν από την υποχρέωση να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.

Έτσι η Βουλή των Ελλήνων πάει για Γκίνες: κανένα άλλο Κοινοβούλιο στον κόσμο, δεν σύστησε ποτέ Εξεταστική Επιτροπή για υπουργό, χωρίς τον ίδιο ανάμεσα σε όσους καταθέτουν.

Εδώ μπαίνει στη σκηνή κάποιος, που κανείς δεν του το είχε. Με προϊστορία διορισμών στην κομματική Νεολαία και μια θέση υφυπουργού Γεωργίας, που ουδείς είχε προσέξει, μεταφέρθηκε στο κέντρο της επικαιρότητας.

Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου δείχνει να μην συνειδητοποιεί τι ακριβώς εκπροσωπεί. Είναι ευτυχής, αν κριθεί από τις «κοτρόνες» που εκστομίζει με στόμφο, ενίοτε.

Εκτός από τη λίστα Πέτσα φορτώθηκε και τη διεθνή κατακραυγή, για την κυβερνητική συμπεριφορά στο χώρο της ενημέρωσης.

Ως τώρα τα έβαζε με τους κακούς ξένους – αν κριθεί από τη σπουδή του να φορτισθεί αρνητικά η «Ολλανδή δημοσιογράφος». Αλλά πλέον του έρχεται κατακέφαλα από εκεί που δεν το περίμενε.

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βιέρα Γιούροβα, ανέφερε – ερωτηθείσα – ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος των «προβληματικών» χωρών της Ένωσης, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Συμπεριλαμβάνοντάς τη, στις περιοχές «όπου η δημοσιογραφία είναι πραγματικά επικίνδυνο επάγγελμα», ανακοίνωσε ότι «θα διαπραγματευτεί με αυτά τα κράτη διμερώς, ώστε να μην πάρουν επιπόλαια τις συστάσεις μας».

Ενώ ως τώρα η κατηγορία για παρεμπόδιση της ελευθεροτυπίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχε προέλευση διεθνείς δημοσιογραφικές Ενώσεις και Οργανισμούς προστασίας της ελευθερίας του λόγου, τώρα η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τους θεσμούς της κοινοτικής Ευρώπης. Μαζί με την Ουγγαρία, του Ορμπάν.

Εκ των πραγμάτων αυτός με τον οποίο θα «διαπραγματευθεί» η Τσέχα πολιτικός, είναι ο Οικονόμου. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του.

Ας ρωτήσει τον Μηταράκη που έμπλεξε με την Ίλβα Γιόχανσον και βρίσκεται στο καναβάτσο, για τις «επαναπροωθήσεις».

Το ερώτημα είναι αν κατάλαβε γιατί διάλεξαν για το ρόλο, έναν ανυποψίαστο γεωπόνο με δραστηριότητα «στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων», – κατά το επίσημο βιογραφικό του.

Η απάντηση; Έψαχναν κάποιον να του αφήσουν τον «μουτζούρη».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR