Γιάννης Ραγκούσης: Ο επίμονος κηπουρός

“Αν δεν πετύχει η προσπάθεια για την ενιαία προοδευτική παράταξη, θα είναι γιατί δεν παίρνει μέτρα να μην γίνει κέντρο διερχομένων”, έλεγε κάποιος παλιός “Ρηγάς” που μετέχει. Εννοούσε τον… Γιάννη Ραγκούση. Ο βίος και η πολιτεία του είναι γνωστός.

Πουλέν του Γ. Παπανδρέου με σύντομο πέρασμα από την πολιτική και περιθωριοποίηση. Μετά προσπάθησε να στήσει δικό του κόμμα. Τζίφος. Έτσι έκανε πως παίζει με τη Διαμαντοπούλου για να βρίσκει κανέναν άνθρωπο να μιλάει,. Ως τότε μόνο τον καθρέφτη του είχε.

Μετά την πούλησε και πήγε να γίνει αρχηγός το Κινάλ. Πάτωσε. Για λίγο το έπαιξε φίλος της Φώφης. Όταν ούτε αυτή δεν τον πήρε δίπλα της έτρεξε στους Συριζαίους. Πίστευε ότι θα τον κάνουν και υπουργό.

Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό.

Αλλά αυτός επιμένει. “Πονηρούλης” όπως τον λένε στις παρέες. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη. Για να προφυλαχτούν όσοι οργανώνουν την προσέγγιση των προοδευτικών ΄δυνάμεων, απέφυγαν να τον βάλουν στην ομάδα.

Ούτε την υπογραφή του δεν θέλουν. Αυτός όμως το χαβά του: το παίζει… πρωταγωνιστής.

Εξηγεί ότι ζούμε νέο 1974 και ότι η απότομη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε γιατί πήρε αντιλαϊκά μέτρα, αλλά γιατί «υποδουλώθηκε από τη διαπλοκή» και έγινε «παράρτημα και δορυφόρος της Δεξιάς”. Ξεχνάει ότι ήταν πρωτεργάτης της κατάρρευσης και συνομιλητής της διαπλοκής.

Άραγε δεν έχει ακούσει ποτέ τι λένε όσοι έτυχε να συμπράξουν μαζί του;

Ο Συγκλητικός