Γιατί η Διαμαντοπούλου και η κυβέρνηση οφείλουν διευκρινίσεις: για το «Δίκτυο», την Coca-Cola και τις μπίζνες της

Toυ Γ. Λακόπουλου

Αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι η κυβέρνησή του κάνει τα πράγματα όπως πρέπει να γίνονται, τότε οφείλει  απαντήσεις για τρία θέματα που σχετίζονται με την εκλεκτή του για τον ΟΟΣΑ Αννα Διαμαντοπούλου.

Όσα χρόνια η κυρία ιδιώτευε δεν είχε υποχρέωση να δώσει λόγο σε κανέναν για της δουλειές της. Μόνο την εφορία ενδιέφερε, το ΙΚΑ και άλλες συναφείς υπηρεσίες.  Ούτε πόθεν έσχες είχε υποχρέωση να καταθέτει.

Τώρα όμως προβάλλεται ως επίσημο πρόσωπο- μέχρι και με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα λέει.  Συνεπώς ό,τι την αφορά μπορεί να επηρεάσει τη χώρα. Γι’ αυτό οφείλει  να απαντήσει καθαρά για τρία θέματα, ώστε  να μη μας βρει κανένας μπελάς στην πορεία.

Αν πράγματι πιστεύει ότι η υποψηφιότητά της είναι σοβαρή  οι ανταγωνιστές θα τα ψάξουν. Για να μην πούμε ότι θα το ψάξουν και από τον ΟΟΣΑ. Ο Οργανισμός έχει ευαισθησία σ’ αυτά τα πράγματα…

Όπως όφειλε βεβαίως να τα ψάξει και η δαιμόνια ελληνική δημοσιογραφία, αντί να καταχωρεί πανομοιότυπες  αγιογραφίες.  Είναι χαρακτηριστικό  της κατάστασης στην οποία βρίσκονται πλέον τα ελληνικά ΜΜΕ ότι ουδείς της υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις. Ωραία ενημέρωση.

Προφανώς η γυναίκα έχει τις απαντήσεις.  Αλλά τώρα πλέον δεν πρέπει να τις ξέρει και η κοινή  γνώμη, η κυβέρνηση και τα κόμματα από τα οποία λέει θα ζητήσει στήριξη;

Πρώτο: Το «Δίκτυο» της -που αναφέρεται  ως «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» τι προϋπολογισμό έχει και ποιος το χρηματοδοτεί αυτά τα χρόνια; Ποιος πληρώνει για τις εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων της, το 8μελές προσωπικό, τα λοιπά έξοδα;

Καθαρές κουβέντες. Με ονόματα και διευθύνσεις. Γιατί ακόμη και όσα διακινεί η ιδια για κοινοτικά λεφτά μπάζουν. Είναι πρώην επίτροπος βλέπετε…

 Και με την ευκαιρία ας ξεκαθαρίσει και ποια  ακριβώς είναι η σχέση της με τα όργανα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος που διαφημίζει. Ειδικά  τώρα που δεν είναι ΠΑΣΟΚ, ή Κινάλ, αλλά εκλεκτή της Δεξιάς.

Δεύτερο: Πριν ανακοινωθεί  η υποψηφιότητά της για τον ΟΟΣΑ την είχαμε αφήσει στην…Coca-Cola. Από την εν λόγω πολυεθνική ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο ότι τοποθετήθηκε σε τρεις επιτροπές: Αμοιβών,  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ανάδειξης Υποψηφίων. Με ό,τι και σημαίνουν αυτά.

Άλλοι έλεγαν ότι θα γίνει και αντιπρόεδρος και ακόμη ότι η πραγματική δουλειά της θα ήταν να κανει λόμπινγκ για τη ζάχαρη.

Με γεια της και με χαρά της. Αλλά τώρα που είναι υποψήφια είναι ακόμη συνδεδεμένη με την εν λόγω εταιρία;  Όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό. Γιατί δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό;

Τρίτο: Η ίδια λέει ότι από τη στιγμή που οι ψηφοφόροι στην Α’ Αθήνας προτίμησαν τον Κ Σκανδαλίδη από την ίδια, το έριξε στις μπίζνες. Παράλληλα με την καλλιέργεια του εκσυγχρονισμού της Ελλάδας και της Ευρώπης και την… ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.

Μπράβο και μακάρι να πήγαν καλά οι δουλειές. Αλλά δεν νομίζει κανείς στην κυβέρνηση ότι έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε τι είδους δουλειές ήταν αυτές  -που  έφταναν από τη Σιγκαπούρη και την Κίνα, μέχρι το Καζακστάν και τη Γερμανία;  Μην μας βρει κανέναν χουνέρι.

Η διαφάνεια προέχει. Τι ακριβώς έκανε, με ποιες ξένες εταιρίες συνεργάζονταν, ποια ήταν δική της εταιρία, τι τζίρους έκανε, και πρωτίστως αν αυτή η δραστηριότητα συνεχίζεται και μετά την υποψηφιότητα.

Είναι πολλά;  Ίσως. Αλλά ξέρει κανείς άλλον για να προστατευθεί η χώρα, αλλά και η …κυβέρνηση;