Γιατί η Διαμαντοπούλου και όχι ο Παπουτσής;

Αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πράγματι έκρινε αναγκαίο να  στηρίξει για τον ΟΟΣΑ κάποιον από το ΠΑΣΟΚ γιατί διάλεξε τη Διαμαντοπούλου- ως “υπερκομματική επιλογή”-που δεν είναι;

Έντυσε το προφίλ της με φτερά και τα πούπουλα για να την παρουσιάσει ως «ευρωπαϊκή προσωπικότητα με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση». Αν βρει κάποιον στην Ευρώπη να το λέει, ας τον φέρει.

Μίλησε για «πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή” της. Εδώ  κατεβαίνουν τα μολύβια: στο κράτος και στο κόμμα σταδιοδρομούσε  η γυναίκα. Με ένα διάστημα «διαμεσολαβήτριας» σε κοινοτικά « προγραμματάκια» με μια πολυθρύλητη εταιρία που έστησε. Και καμπόσο νεποτισμό.

Τι μένει; Η θητεία της Κομισιόν- στην οποία κανείς δεν τη θυμάται. Δεν ήταν δα και η Βάσω, ούτε ο Σταύρος Δήμας, τον οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να προτείνει ο Πρωθυπουργός αν ήθελε να διεκδικήσει πράγματι η Ελλάδα τη θέση.

Αλλά αν δεν ήθελε κάποιον με αυτό το προφίλ -ΠΑΣΟΚ και Κομισιόν- γιατί δεν διάλεγε τον Χρήστο Παπουτσή ο οποίος επί της κυβέρνησής του είναι εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα, επί οκτώ χρόνια;  Πλην της Κομισιόν, έχει ευρύτερη υπουργική εμπειρία, έκανε τρεις θητείες ευρωβουλευτής και ήταν αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Δεν μπορεί ο κοσμοπολίτης Μητσοτάκης να μην αντιλαμβάνεται ότι αν μιλάμε για τον ΟΟΣΑ  είναι περισσότερο συμβατός από τη Διαμαντοπούλου…

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Και ας μην εκτίθεται ο Πρωθυπουργός με αυτά που του γράφουν.