Η νοσηρή ατζέντα της ΝΔ για να αποσυνδεθεί από τη Χρυσή Αυγή και να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γ. Λακόπουλου

Και οι καλύτεροι προπαγανδιστές αποτυγχάνουν. Απόδειξη η προσπάθεια των επικοινωνιολόγων και των στελεχών της ΝΔ να αποσυνδέσουν το παρελθόν της από το χρυσαυγίτικο φαινόμενο και να μεταφέρουν ευθύνες στον… ΣΥΡΙΖΑ

Παλιό το κόλπο. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έφερε σε δύσκολη θέση την ΝΔ καθώς υπήρξαν περιστατικά συγχρωτισμού της με τις  ιδέες της και τα πρόσωπα μιας οργάνωσης που καταδικάστηκαν ως συμμορία εγκλήματος.

Έτσι προσπάθησε επικοινωνιακά να το τουμπάρει προβάλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευνόησε τη Χρυσή Αυγή, δια της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση ως κόμμα με την κατάρτιση του νέου Ποινικού Κώδικα- όπως δεν είχε και η ΝΔ ως κόμμα.  Η εκπόνησή του θεμελιώθηκε  επί των ημερών του πιο αξιόλογου υπουργού Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ,  Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, από επιτροπή διακεκριμένων νομομαθών με επικεφαλής τον σπουδαίο Γ. Μανωλεδάκη, του οποίου τη θέση μετά το θάνατο του πήρε η καθηγήτρια Συμεωνίδη -Καστανίδη. 

Ο Παπαϊωάννου δεν πήγε το Κώδικα στη Βουλή λόγω των εκλογών του 2012. Μετεκλογικά ο Βενιζέλος φρόντισε να αντικατασταθεί η Καστανίδη για προφανείς λογούς- και ανέλαβε ο εξαίρετος Βασ. Μαρκής

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση Σαμαρά κωλυσιεργούσε και όταν πήρε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ανανέωσε τη επιτροπή με πρόεδρο τον Χρ. Αργυρόπουλο, ιστορικό πρόσωπο της Δημοκρατικής Παράταξης και σπουδαίο νομικό.

Τελικά ψηφίσθηκε επί των ημερών του Μιχ. Καλογήρου και κατά γενική παραδοχή είναι καλύτερο νομοθέτημά από  τον προηγούμενο κώδικα.

 Όσον αφορά τις  ποινές -για τις όποιες συκοφαντήθηκε ο ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταδικασθέντες χρυσαυγές επιζητούν την εύνοιά του προηγουμένου κώδικα.

Τα περί παράλειψης προβλέψεων για στέρηση πολίτικων δικαιωμάτων είναι ανοησίες. Σε κανένα κράτος δικαίου δεν νοείται τέτοια ρύθμιση σε ποινικό νόμο. Ειδικά αν μιλάμε και για το δικαίωμα ψήφου και όχι μόνο εκλογής.

Μόνο μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση και μέσω της εκλογικής νομοθεσίας μπορεί να αποκλεισθεί η υποψηφιότητα κάποιου. 

Ομοίως είναι ανοησία ότι η Χρυσή Αυγή θα κατέληγε στη φυλακή με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Αυτή η πλευρά έχει διευκρινιστεί πλήρως υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ  προσπαθεί να μην διευκρινιστεί σε βάρος της και η πλευρά των σχέσεων του χώρου της με το βίο και την πολιτεία της εγκληματικής οργάνωσης. Τα γεγονότα όμως την εκθέτουν.

Στο ενημερωτικό σύστημα της δική της επιρροής προβάλλονταν τα «κατορθώματα» των Χρυσαυγιτών για “ομάδες προστασίας” υπερήλικων, κάμπινγκ νεολαίας και παιδικούς  σταθμούς.

Οικείοι της δημοσιογράφοι προσκαλούσαν Χρυγαυγίτες σε εκπομπές χωρίς να εκπροσωπούσαν τίποτε- και σήμερα το προβάλουν ως  ελαφρυντικό. Αργότερα έβρισκαν και άδικο να μην καλούνται  σε εκπομπές οι χρυσαυγές βουλευτές μαζί με τους υπολοίπους.

 Σε δικής της κουλτούρας εκπομπές ακούγονταν ότι ο Κασιδιάρης «είναι άνθρωπος της γενιάς του, χαμογελαστός και γοητευτικός άνδρας, χαλαρό παιδί απλοϊκό και προσιτό, που χορεύει  καταπληκτικό ταγκό». Ιδίου  προσανατολισμού εκπομπάρχες φιλοξενούσαν τον «Καιάδα».

Σε μια έρευνα του δικτύου «20/20 Movement» που κυκλοφορεί στο Ιντερνέτ, καταγράφονται τεκμήρια συμβιωτικής σχέσης ΝΔ – Χρυσής Αυγής.

Πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα και στο Κινάλ την αντιμετώπισαν ως φυσιολογική πολιτική οργάνωση.

 Ο Μπ. Παπαδημητρίου ήθελε να εξημερωθεί και να στηρίξει κυβέρνηση Σαμαρά, όπως επιδιώκει ο ίδιος. Ο Γ. Λοβέρδος  « ήξερε χρόνια τον Μιχαλολιακο και του ηταν συμπαθής». Ο άλλος Λοβέρδος του Κινάλ, έβρισκε τη  Χρυσή Αυγή « το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά κάνοντας ακτιβισμό πάνω σε πραγματικά προβλήματα».

Ο γνωστός Μπογδάνος ως δημοσιογράφος δεν έβρισκε τίποτε κακό στο ότι «μοιράσθηκε σε παιδιά επισκέπτες της Βουλής υλικό της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο υλικό το 1821 θα λέγαμε ότι είναι προάγγελος της… επανάστασης. Το 2017 λέμε ότι είναι ρατσιστικό».

Διακήρυττε ότι τους Χρυσαυγίτες «τους ταλαιπωρούν και τους σέρνουν σε  δίκη, κρατώντας τους ομήρους». Εξέφρασε τη συμπάθεια του στο «ράκος» Ρουπακιά που τον προπηλακίζει η «λυτή» Μάγδα Φύσσα.

Στον ίδιο σταθμό προπύργιο της ΝΔ άλλωστε  ο Ρουπακιάς χαρακτηρίσθηκε « πρώην αριστερός» και η δολοφονία ως αποτέλεσμα «καυγά για  το ποδόσφαιρο».

Ακόμη και την ώρα της καταδίκης στελέχη του»δεν καταλάβαιναν γιατί γίνεται» η αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το στο δικαστήριο. Οι ίδιοι που συμβούλευαν τον Κασιδιάρη «να βρείτε ένα τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους».

Δεν ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης επί ΛΑΟΣ που φώναζε το γκεμπελίστικο «θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει»; Δεν είχε νταραβέρια με τον Παττακό και τον Κ. Πλεύρη; Ο Θ. Πλεύρης δεν εμφανίζεται σε βίντεο σε χρυσαυγίτικη συγκέντρωση του  1996;  Δεν ήταν ο Μ. Βορίδης  εθνικιστής κατά δήλωση του, συναγωνιστής του Μιχαλολιάκου και  εκλεκτός του έγκλειστου δικτάτορα και του Λεπέν;

Δεν υπήρχαν καταγεγραμμένες επαφες Νεοδημοκρατών με Χρυσαυγίτες; Πέρα από τη διαπραγμάτευση Κασιδιάρη -Μπαλτάκου, υπήρξαν στη δίκη καταθέσεις για διασυνδέσεις με αυτούς που ο Κώστας Μητσοτάκης καλούσε ως «συναγωνιστές και συντρόφους» να συσπειρωθούν στη ΝΔ το 2015.

Βουλευτής της ΝΔ δεν έλεγε ότι « Η Χρυσή Αυγή βολεύει γιατί καθαρίζει αλλοδαπούς από τις γειτονιές χωρίς να χρεώνεται η ΝΔ πολικό κόστος»;

 Άλλος βουλευτής δεν είπε ότι «φύλαξη των συνόρων δεν γίνεται δεν υπάρχουν νεκροί» και έβρισκε ότι η οργάνωση συσσιτίων «μόνο για Ελληνες» του Κασιδιάρη «είναι σαν τα λεφτά στα παιδιά της Αφρικής  που στέλνουν άλλοι»;

Ο Μιχαλολιάκος δεν έκοβε «στηρίζουμε τη ΝΔ αν διώξει τους λαθρομετανάστες» και ο Σαμαράς έραβε «να απομακρυνθούν  οι λαθρομετανάστες τύραννοι της κοινωνίας»; 

Η ΝΔ δεν είναι που δεν έστειλε ούτε ένα βουλευτή της μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη, ούτε ένα στέλεχός της στο ακροατήριο;

Στο σπίτι του κρεμασμένου ας μη μιλάνε για σκοινί. Ούτε να κρύβονται πίσω από νοσηρές ατζέντες.