Γιατί ο Γ. Παπανδρέου δεν διαλύει το ΚΙΔΗΣΟ

Όταν η Φώφη Γεννηματά  υπέκυψε στις πιέσεις του Γ. Παπανδρέου να τον διορίσει βουλευτή- αφήνοντάς έξω τον εκλεγμένο βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο- οι πιο σοβαροί στο περιβάλλον της βγήκαν από τα ρούχα τους.

Ήταν αμετάπειστη. Αντί να του ζητήσει εξηγήσεις για τα πορίσματα του οικονομικού ελέγχου που της παρέδωσε ο Βενιζέλος, και για τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ που παραλίγο να το αφήσει εκτός Βουλής το 2015.

Της συνέστησαν τουλάχιστον να διαλύσει το διασπαστικό κόμμα του. Ούτε αυτό του ζήτησε.

 Έτσι ο Παπανδρέου παρέμεινε πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ με δόξα και τιμή. Το κράτησε ως σφραγίδα, άλλωστε δεν είχε ούτε ο ίδιος ιδιαίτερη παρουσία.  Και το 2018 έγινε και εταίρος του ΚΙΝΑΛ

Το περίεργο είναι ότι και τώρα που ζητάει να γίνει πρόεδρός του – πάλι δεν διαλύσει ο ΚΙΔΗΣΟ. Ούτε του το ζητάει κανείς από τους άλλους υποψήφιους. 

Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος ενός κόμματος βάζει πλώρη να γίνει πρόεδρος ενός άλλου κόμματος με δυο ιδιότητες. Σαν τους ευγενείς της ευρωπαϊκής φεουδαρχίας. Ο Κάρολος π.χ. είναι Πρίγκιπας της Ουαλίας  και Δούκας της Κορνουάλης.

Του αποδίδουν μάλιστα την αξίωση να αποσυρθούν οι άλλοι υποψήφιοι για χάρη του.

Η άρνηση του πρώην Πρωθυπουργού να διαλύσει το αναιμικό κομματίδιο που ίδρυσε το 2015 και αποδοκιμάσθηκε μόνο μια εξήγηση έχει: 

Αν χάσει στις εσωκομματικές εκλογές, θα αποχωρήσει -ξανά. Να μην έχει και ένα ΙΧ κόμμα στη διάθεση του;