Γιώργος Γεραπετρίτης: Κομπάρσος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Το σύστημα ενημέρωσης, που δεν διάβασε τι λέει ο Αναστασιάδης, ούτε ενδιαφέρεται για τα μυστικά του Κολωνού και σ’ αυτήν την περίπτωση προσπάθησε να συγκαλύψει, αλλά απέτυχε.

Τρεις υποθέσεις με εν δυνάμει προεκλογική επίδραση, που δείχνουν άσχετες μεταξύ τους, αλλά δεν είναι.

Πρώτη. Ένα βιβλίο από την Κύπρο -που γίνεται γνωστό στην Ελλάδα από την «Εστία» και τον Μαν. Κοττάκη- μπορεί να κάνει ταπεινωτικό το τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις σελίδες του ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εξομολογείται στον έμπειρο εκδότη Κ. Χατζηκωστή ανατριχιαστικά πράγματα:

-Ο Μητσοτάκης μειοδοτεί -τουλάχιστον- στο Κυπριακό και το Αιγαίο, καθ’ υπόδειξη των Αμερικανών που προσπαθούν να επιβάλουν τον «ελληνοτουρκικό διάλογο» σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Αναστασιάδης -ομοϊδεάτης του Μητσοτάκη- περίμενε τρεις μέρες προτού δώσει στη δημοσιότητα μια διόλου πειστική διάψευση, την οποία απέρριψε αποφασιστικά ο Χατζηκωστής.

Τι περίμενε; Να ενδιαφερθούν για τις καταγγελίες του το ελλαδικό μιντιακό και πολιτικό σύστημα, αλλά και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Αλλά η εγκαιροφλεγής βόμβα του, με γόμωση ικανή να ανατινάξει την απερχόμενη κυβέρνηση, δεν εξερράγησαν. Άκρα του τάφου σιωπή.

Ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που έπρεπε να μην αφήσουν λίθον επί λίθου αδιαφόρησαν.

Δεύτερη. Η υπόθεση της 12χρονης που εξέδιδε το «κτήνος του Κολωνού» με τις «γαλάζιες» άκρες, συγκλόνισε το πανελλήνιο και έχει ήδη οδηγήσει κάμποσους στη φυλακή.

Εξ αρχής όμως πλανάται η φήμη για εμπλεκόμενο πολιτικό της συντηρητικής παράταξης – τον οποίο θα μπορούσε να αναγνωρίσει η 12χρονη.

Αν ισχύει, πρόκειται για νάρκη την πορεία της ΝΔ προς τις εκλογές.

Αιφνιδίως γίνεται γνωστό ότι το κορίτσι έπεσε θύμα επίθεσης μέσα στο σπίτι που διαμένει και αποκαλύπτεται ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας είναι απροστάτευτη. Ενώ ο Δημητριάδης έχει φρουρά α λα Φουρθιώτη.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μένουν αδιάφορα.

Τρίτη. Η τραγωδία των Τεμπών ως καταλύτης απογύμνωσης που συστήματος Μητσοτάκη, κυοφορεί κινδύνους που αδυνατεί να απομονώσει η κυβέρνηση – παρότι εμφανώς «στήνει» τη διερεύνησή της.

Για να σκεπαστεί όσο γίνεται ο συνταρακτικός απόηχος που γράφει τον επίλογο της περιόδου Μητσοτάκη, στήθηκε η επαναλειτουργία των συρμών.

Καθώς ο Μητσοτάκης δεν δείχνει να έχει -ψυχολογικές- αντοχές να πρωταγωνιστήσει στη σκηνοθεσία της «ασφαλούς επαναλειτουργίας», έπαιξε στη θέση του αυτός που τον ντουμπλάρει πάντα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μπήκε στον τρένο για την Καλαμπάκα ως οιονεί μηχανοδηγός και τα ΜΜΕ που λειτουργούν ως κυβερνητικοί αναπνευστήρες «σήκωσαν» το θέμα θριαμβευτικά, ακόμη και με… απεσταλμένους.

Αλλά η κατάληξη υπήρξε ατυχής. Ο «μηχανοδηγός αποβιβάσθηκε» στον πρώτο σταθμό και το δρομολόγιο της «κανονικότητας» δεν είχε επιβάτες, αλλά στρατολογημένα στελέχη της ΝΔ.

Το σύστημα ενημέρωσης, που δεν διάβασε τι λέει ο Αναστασιάδης, ούτε ενδιαφέρεται για τα μυστικά του Κολωνού και σ’ αυτήν την περίπτωση προσπάθησε να συγκαλύψει, αλλά απέτυχε.

Ο καθηγητής Γεραπετρίτης ανέβηκε στο τρένο πρωταγωνιστής και κατέβηκε κομπάρσος.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR