Γιώργος Παπανδρέου: Λούμπα

Γιατί  ο Παπανδρέου  και ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου  σπεύδουν στο Γιούρογκρουπ να… καταγγείλουν …θριαμβευτικά την προηγουμένη κυβέρνηση; Ο μόνος  ΄λόγος θα ήταν για να πάρουν αμέσως μέτρα. Όχι μόνο δεν το κάνουν αλλά … κάνουν παροχές και διαβιώνουν ότι "το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτο"!
Του Γ. Λακόπουλου

Απόσπασμα από την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην Όλγα Τρέμη:

-«Ο Γιώργος Παπανδρέου πράγματι το τελευταίο διάστημα εκφράζει θέσεις και προτάσεις, οι οποίες είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Αυτό θετικό».

Το καταλάβαμε και πάμε παρακάτω. Γιατί αν δεν πάμε, κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν τον Τσίπρα στη μεγαλύτερη λούμπα της σταδιοδρομίας του-που θα τον βλάψει περισσότερο και από τον Καμμένο.

Το 2015 δεν είχε επιλογή. Του έλειπαν έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση και δεν άντεχε η χώρα να τις διεκδικήσεις με νέες εκλογές.

Αν ακουμπούσε στη Φώφη ή τον Σταύρο θα τον έριχναν σε δυο μήνες και το θαύμα «η Αριστερά στην κυβέρνηση» θα έμενε παρένθεση.

Η σύμπραξη με τον αλλοπρόσαλλο πρώην βουλευτή της ΝΔ ήταν ανάρμοστη και τον στιγμάτισε. Αλλά δεν τον έριξε.

Ιστορικά, το λάθος τον Τσίπρα δεν ήταν η συγκυβέρνηση μαζί του. Ήταν ότι δεν τη διέκοψε εγκαίρως. Την επομένη της εξόδου από το Μνημόνιο.

Το ενδεχόμενο νταραβέρι με τον Παπανδρέου είναι αλλιώς- χωρίς πίεση. Αλλά δίχως κέρδος κέρατα.

Ούτε καν ψηφοσυλλεκτικά δεν στέκεται: ο Γιώργος είναι αποσυνάγωγος στη Δημοκρατική Παράταξη. Ο οικογενειακός θρύλος δεν τον καλύπτει. Όχι άδικα.

Πήρε αποφάσεις για τις οποίες δεν είχε λαϊκή εντολή και έσυρε τη χώρα στο ΔΝΤ -απαράδεκτο για σοσιαλιστικό κόμμα- και στα Μνημόνια.

Διέσπασε το κόμμα του πατέρα του που τον έκανε πρόεδρο και Πρωθυπουργό- αφού προηγουμένως αλλοίωσε την ιδεολογία του και το χρεοκόπησε.

Ο Νεοπαπανδρεϊσμός είναι τοξικός. Κανείς από όσους έβαλε στην πολιτική δεν επιβίωσε. Πλην του Ραγκούση και του Παμπούκη που δεν είχε τέτοιες επιδιώξεις.

Από όσους Πασόκους τον πλαισίωσαν μόνο Ρέππας και ο Καστανίδης στέκονται ακόμη στο ύψος τους.

Με την ευκαιρία. Δεν έχει δίκιο ο Τσίπρας, ότι οι θέσεις του είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα ψηφίζει στην ίδια κάλπη με τον Γεννηματά και τον Λοβέρδο.

Ευγενικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τα περί «φλερτ» και «επαφών»- και ακύρωσε τους «διαμεσολαβητές».

Οι συνεργάτες του, που παρακολουθούν τα πράγματα, ξέρουν ότι αυτό που νοιάζει τους Παπανδρέου αυτή την εποχή είναι να «πουλήσουν» τη Φώφη- που τους πήρε στο κόμμα της- και να στηρίξουν τον Ανδρουλάκη-για αδειάσει τη θέση του στην Ευρωβουλή για τον Νίκο.

Οι δυναστείες δεν το βάζουν ποτέ κάτω.

Ο Τσίπρας είναι αρκετά έμπειρος για να αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα προσέγγισης που διαμορφώνεται – εκ του πονηρού- είναι το τυρί , αλλά υπάρχει και φάκα.

Δεν γίνεται όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρούν μπροστά τους αυτόν που τους έδιωξε.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη θεμελίωση όρων επιστροφής του στην κυβέρνηση, είναι στραβό το κλίμα από κάποιους δικούς του. Αυτό έλειπε να αφήσει να το φάει και ο Παπανδρέου.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR