Γκάλοπ ΚΑΠΑ Research: Δημοφιλής ο Αλέξης Τσίπρας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Δημοφιλής ο Αλέξης Τσίπρας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο – Τι νούμερα παίρνουν Πούτιν, Τραμπ, Μέρκελ, Ερντογάν κ.α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήµατα της έρευνας σχετικά µε τη δηµοτικότητα των ηγετών είτε των χωρών της περιοχής είτε των µεγάλων δυνάµεων του πλανήτη (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Πρώτος σε δηµοφιλία είναι ο Ρώσος ηγέτης Βλ. Πούτιν και ακολουθούν ο Εµ. Μακρόν µε την Α. Μέρκελ. Εντυπωσιακή φαίνεται να είναι η αποδοχή του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αφού είναι 5ος σε δηµοτικότητα στη ΝΑ Μεσόγειο και δεύτερος -µετά τον Βλ. Πούτιν- στα Βαλκάνια. Γεγονός που, προφανώς, µαζί µε τη διεθνή εικόνα του πρωθυπουργού, ενισχύει και τον ρόλο της χώρας.pin1.jpg

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η µεγάλη έρευνα της Κάπα Research έχει συγκριτικό χαρακτήρα και διενεργήθηκε σε εύρος 9.241 πολιτών από 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Συγκεκριµένα, πολίτες Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, Σερβίας, Ρουµανίας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Κοσόβου, Ισραήλ, Λιβάνου, Αιγύπτου και Αλβανίας. Το χρονικό διάστηµα της έρευνας µε τη διαδικασία των τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνεντεύξεων είναι από τις 5 Μαρτίου έως και τις 19 Απριλίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

pin2.jpg
pin3.jpg
pin4.jpg