Γ. Λαζαρίδης: Ποιος είναι αυτός που δεν θα γινόταν ο “Ήρωας του Σαββάτου”

Του Νίκου Γαλάτη

“Ξευτελίσαμε τόσο πολύ την πολιτική ζωή και την πολιτική αντιπαράθεση δηλαδή να κρινόμαστε από ποια ομάδα στηρίζουμε; Είναι απίστευτο αυτό» δήλωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης στον Realfm 97,8. «Αν διαβάσετε προσεκτικά την επιστολή μου θα δείτε ότι η πίεση ασκήθηκε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μπορούσα να γίνω ήρωας το βράδυ του Σαββάτου, να ψήφιζα υπέρ της πρότασης μομφής, να ενέδιδα σε εκείνες τις πιέσεις και να γινόμουν ήρωας”.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης τελικά έγινε ήρωας της Δευτέρας, αφού “ιεράρχησε τα πράγματα”. Στην ερώτηση αν έχει σχέση με τον Σαββίδη απαντά πως πάντα ήταν …ΠΑΟΚ. Δεν το έκρυψε. Και βέβαια δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα: “Από το Σύνταγμα και τους κανονισμούς της Βουλής, ο βουλευτής οφείλει να κρίνει την κυβέρνηση, να ψηφίζει κα

Ο βουλευτής έχει πει πως δεχόταν πιέσεις “με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας”.

τά συνείδηση, ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι να παρίσταται, είναι να ελέγχει”.

Διαψεύδει ότι θα πάει στη Νέα Δημοκρατία κι όπως αποκαλύπτει του ασκήθηκαν πιέσεις, αλλά δεν ενέδωσε -τότε. Περίμενε να ψηφιστεί η συμφωνία και …ενέδωσε μετά. Οι κυβερνητικοί κύκλοι μιλάνε  για «σχέδιο νέας αποστασίας απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη».

Αν δεν παραδώσει την έδρα του θα αποτελεί μέρος του σχεδιασμού και θα θεωρηθεί για τους ΑΝΕΛ «αποστάτης»- την ίδια στιγμή που τα Νέα κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδο πως “Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται”. Ο ίδιος ο βουλευτής έχει πει ήδη πως δεχόταν πιέσεις “με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας”.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, αρχιτέκτονας, ήταν γενικός γραμματέας της Ε.ΔΗ.Ν. και το 1980 στην Ιταλία, στο Παλέρμο δημιούργησε την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Φοιτητική κίνηση που …ενέταξε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Έφεδρος αξιωματικός, συνεργάτης του Αθανάσιου Κανελλόπουλου και σύμβουλος -μεταξύ των άλλων- του Δ.Σ. του Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών!

«Στο Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εντάχθηκα γιατί πιστεύω ότι με τον άξιο ηγέτη μας Πάνο Καμμένο θα βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που μας οδήγησε η απάνθρωπη πολιτική των μνημονίων, των τοκογλύφων και των αγορών» έλεγε, αλλά τελικά ένα ολόκληρο βράδυ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛστο σπίτι του με δυο υπουργούς -την Έλενα Κουντουρά και την Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά δεν κατάφεραν να τον πείσουν να μην αποχωρήσει.

Στο ερώτημα γιατί τώρα απαντά το Μέγαρο Μαξίμου:  “Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν».

Την ίδια μέρα τα Νέα μας πληροφορούν ότι το “πουλόβερ ξηλώνεται¨. Δηλαδή έχει αρχίσει να ξηλώνεται, υπάρχει συνέχεια ή κάποιοι θέλουν να υπάρχει συνέχεια, αν και από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως «το σχέδιο αποστασίας, που οργανώθηκε από επιχειρηματικά και πολιτικά κέντρα, είναι καταδικασμένο να αποτύχει».

Μένουν μόνο αναπάντητα ορισμένα ερωτήματα όπως από ποιον δεχόταν πιέσεις ο Λαζαρίδης, γιατί δεν παραδίδει την έδρα του και πού θα πάει μετά τους ΑΝΕΛ. Ή γιατί παραιτήθηκε τη στιγμή που φαίνεται να πήρε την διαβεβαίωση από τον Πάνο Καμμένο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί με αυξημένη πλειοψηφία -180 ψήφων.

Πάντως, μαζί με την διαψεύσεις για εξαγορές και αποστασίες ο κ. Λαζαρίδης στην ερώτηση του Σκάι αν θα προσχωρήσει στη “Νέα Δημοκρατία”: “Για όνομα του Θεού, τι είναι αυτά τα πράγματα”.