Δεν βγαίνω, μάνα μου

Του Ιωάννη Δαμίγου

Δεν βγαίνω μάνα μου, δεν αναγνωρίζουν το έργο μου οι αχάριστοι και είχα στρατεύσει όλη την αριστεία, όλη την ανεμελιά, όλους τους ανευθυνοϋπεύθυνους συγγενείς, φίλους και ενεχυροδανειστές. Έδωσα αγώνα για να κρατήσω χαμηλά τις τιμές λιανικής του … σανού, εις μάτην. Το απόθεμα διατηρείται σε ικανοποιητική ποσότητα, αν και η ραγδαία αναγκαστική κατανάλωση, ενόψει εκλογών, προκαλεί έντονη ανησυχία!

Σκέψεις για Sano pass, φαντάζουν πλέον επιβεβλημένες! Ήδη οι αρμόδιοι βρίσκονται σε αναζήτηση ορισμού κριτηρίων, με πιο πιθανή επικράτηση, αυτή της ανοησίας, αμνησίας, του παραλογισμό και του μένους κατά της … αριστεράς.

Δεν βγαίνω μάνα μου, μπαίνει ακόμη πιο μέσα το μαγαζί, λίγο πριν την ,,, επιτυχία, λίγα είχαν μείνει απούλητα ακόμα! Ελπίζω όμως σε επιβίωση με όποιον τρόπο, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα, επειδή η βλακεία στην οποία στηρίζομαι, αποτελεί το βασικό προϊόν παραγωγής εσόδων και έπεται ο τουρισμός. Τα είχα αξιολογήσει όλα στα πραγματικά τους μεγέθη και είναι κρίμα και άδικο, γιατί … κατέβαλα προσπάθειες.

Δεν βγαίνω μάνα μου, τι ονόματα άλλαξα, τι ΑΦΜ άλλαξα, τι στήριξη είχα από τα μέσα, γνωστών και φίλων καθοδηγητών παλαιοκομματικών σοσιαλδημοκρατών, τι τραβάω για να μη φύγουν δεξιά οι περισσότεροι και “αριστερα” οι λιγότεροι.

Δεν βγαίνω μάνα μου, χρωστάω κιόλας, έχω και υπόδικους να καλύψω, δεν τα πάω καλά με τις λέξεις και τις έννοιες, ό, τι θυμάμαι χαίρομαι κι ό, τι ξεχνώ μ’ αρέσει. Με φουσκώνουν σαν σαμπρέλα και χάνω από κομματικές τρύπες αοριστίας και υπεκφυγής στο … λάστιχο! Έχασα και τον “σοφό” του κόμματος στο εξωτερικό, μετά από “φιλικό” κτύπημα πρώην συνέταιρου και έχω απομείνει με τους “νεόγερους”, τρείς λαλούν και δυο χορεύουν, τον χορό του Ζαλόγγου, στις εκλογές!

Οι μεταλλάξεις δεν με βοήθησαν, όπως τον Covid-19 και δεν βρίσκω εύκολα ξενιστές, στην μαύρη αγορά του … κέντρου! Τους έχει καπαρώσει ο “αριστερός” μαζώχτης, που ξεκοκαλίζει ζωντανό το κόμμα μου! Κατάρα! Από την Ευρώπη αλλιώς φαινόντουσαν τα πράγματα, εγώ γι’ αλλού ξεκίνησα κι’ αλλού η … προεδρία με πάει.Δεν βγαίνω μάνα μου, δεν μου βγαίνουν “οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις”! Εκεί που τις εμφάνιζα στις πολιτικές συζητήσεις ως συνεργάσιμες, εκεί εξαφανίστηκαν! Ούτε λοιπές, ούτε δυνάμεις, ούτε καν δημοκρατικές απόμειναν!

Έμεινα με ένα κόμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου, που έτσι και δεν βγώ πρώτος, θα μοιάζω με γαμπρό που έστησε η νύφη. Την νύφη που τελευταία στιγμή μετάνιωσε καθώς δεν πείστηκε για την αγνή αγάπη του γαμπρού, που είχε και κάποιο παρελθόν αναξιοπιστίας, καθώς είχε ξανά τάξει γάμο, αλλά εφάρμοσε την τακτική “στρίβειν δια του αρραβώνος”! Και λόγω της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα, εκ νέου, …  επιβάλλεται να γίνει ο γάμος, έστω με λίγο αίσθημα από την μεριά του γαμπρού! Άλλως θα έχουμε πολλές κηδείες, διαρκείας.  

Καραδοκεί η επίσημη ακροδεξιά, λόγω κατάλληλων συνθηκών και περιέργως δεν μιλά κανείς, δεν ανοίγει κανείς συζήτηση γι’ αυτό. Βλέπε Γαλλία και όχι μόνο!Τώρα όλοι αυτοί και κάποιοι λοιποί, μοχθούν για το δικό μας καλό, αλλοίμονο! Και βγαίνουν όλοι τους μια χαρά! Εγώ όμως, γιατί ποτέ δεν βγαίνω, μάνα μου;  Μια ζωή ολόκληρη! Δεν βγαίνω, μάνα μου!