Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί: Το Κινάλ δεν μπορεί να επιβιώσει, ούτε να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ -που σκότωσε – Αλλά όσο υπάρχει θα το ελέγχει η Φώφη…

Του Γ. Λακόπουλου

Το Κινάλ βαδίζει προς την εξαέρωσή του, αλλά τουλάχιστον το γλεντάνε.  Μπορεί ο Νίκος Μπίστης -που πέρασε κι από εκεί- να είπε στη Νικόλ Λειβαδάρη ότι «δεν υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση χωρίς τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Κινάλ»  – βάζοντας το λιθαράκι του στην αποδυνάμωση του Τσίπρα- αλλά δεν είναι βέβαιο  ότι θα υπάρξει ποτέ αυτό το ραντεβού με τη Χαρ. Τρικούπη. Γιατί δεν θα υπάρχει Χαριλάου Τρικούπη.

Η Φώφη Γεννηματά απειλεί ότι θα «αναδιατάξει τους συσχετισμούς». Ήγουν θα περάσει τον Τσίπρα, θα γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από εκεί και πέρα τρέμε πρωθυπουργία. Δεν εξηγεί όμως, όταν με το καλό έλθει η ώρα,  με ποιους ακριβώς δίπλα της θα διεκδικήσει την ηγεσία της χώρας.     

 Εν τω μεταξύ -κατά το ρεπορτάζ της Αγγελικής Σπανού στο  TVXS.gr -“όλο και συχνότερα θα βλέπουμε πλέον τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Το braand ΠΑΣΟΚ πουλάει ακόμη και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στα social media, όπου οτιδήποτε έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έχει μεγαλύτερη απήχηση από όσα αναφέρονται αυστηρά στο Κίνημα Αλλαγής».

Είναι η χρεοκοπία της Φώφης. Διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, το εξαφάνισε και το απαξίωσε.  Ακόμη χειροτέρα: διέδιδε ότι αμάρτησε για το ΑΦΜ της. Πώς θα το …ανασυστήσει τώρα και με ποιους- όπως διακινείται; Αφήστε που Κάποιοι έχουν κλείσει ήδη με τον Μητσοτάκη και οι υπόλοιποι περιμένουν στη στάση τον Τσίπρα.

Οι θεωρίες για επιστροφή στον τίτλο ΠΑΣΟΚ και προφανώς και στον πράσινο ήλιο ακούγονται σαν ανέκδοτο.  ΠΑΣΟΚ χωρίς τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη δεν νοείται.

 Χωρίς αυτούς που κινδυνεύουν να τους χτυπήσει την πόρτα ο δικαστικός κλητήρας για εκκρεμότητες με την εφορία, τις τράπεζες και τους πιστωτές. Ήτοι όσα άφησε πίσω ο Γ.  Παπανδρέου πριν τους διασπάσει για να κόψει τα πόδια του Βενιζέλου. Αλλά δεν είχε πρόβλημα ούτε η Γεννηματά να του δώσει  έδρα στη Βουλή, ούτε ο ίδιος να εμφανίζεται ως… ρυθμιστής.

Το χάλι του Κινάλ αναδύεται από την ώρα που ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να πάρει τη θέση της Φώφης.  Χωρίς διευκρίνιση αν στέλνει μήνυμα στους  άλλους διεκδικητές ή στο Δικαστικό Συμβούλιο που καλείται να αποφασίσει: θα τον στείλει στο ακροατήριο ή θα κρίνει ότι δωροδοκήθηκε ως υπουργός και άρα το αδίκημα παραγράφεται.

Στη δεύτερη περίπτωση κατά την Άδωνι πρέπει να διωχθεί η… Τουλουπάκη, επειδή άσκησε δίωξη για ένα παραγραφέν αδίκημα. Προσοχή: δεν είναι πλάκα.

 Από την πλευρά του ο έτερος διεκδικητής  Νίκος Ανδρουλάκης -συμπαθής ως άνθρωπος- δείχνει να αντιλαμβάνεται την ηγεσία ως προϊόν επετηρίδας. Οπότε του ανήκει μετά τη Φώφη, αφού στην προηγουμένη κόντρα τους ήταν δεύτερος. Ως τότε ίσως εξηγήσει και πολιτικά γιατί αυτός και όχι κάποιος άλλος. Πέρα από το ότι έχει «πυρήνες» και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Ο Παύλος Γερουλάνος θέλει να γίνει αρχηγός ενός κόμματος σε κανένα  όργανο του οποίου δεν συμμετέχει. Δεν πήρε μέρος στη ίδρυση,  υπερασπιζόμενος το τίτλο  του ΠΑΣΟΚ  στον οποίο έγραψε ένσημα πρωτίστως ως σύμβουλος και υπουργός του Γ. Παπανδρέου- λόγω της φιλίας τους.

Α, υπάρχει και το ενδιαφέρον της Εύας Καϊλή, αλλά επιφυλάσσεται και το αφήνει για αργότερα.

Ας μην κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους. Το Κινάλ έπαιξε τα ρέστα του στις προηγούμενες εκλογές όταν δεν κατάφερε να πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρά την πτώση του. Το 8% που πήρε ήταν η τελευταία ψηφοθηρική συνεισφορά της επιρροής των πρώην υπουργών του  στις περιφέρειες τους. Όχι αποτέλεσμα επιρροής των ιδεών του και της επικεφαλής του.

Δεν έχει λόγο ύπαρξης όταν επικαλείται ένα κόμμα που… δεν υπάρχει: το ΠΑΣΟΚ. Ούτε όταν ένας βουλευτής του -και ως χθες κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος- δηλώνει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι «ο μικρότερος αδελφός του» και ότι συνέπραττε στη Βουλή με τον… Θ. Πλεύρη και παραμένει στις γραμμές του.

Πάντως όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα βάζουν το  χέρι τους στη φωτιά πως όσο υπάρχει το Κινάλ, επικεφαλής θα είναι η Γεννηματά.

Είναι το δημιούργημά της, το ελέγχει απολύτως -ακόμη και τη συμπεριφορά όσων θέλουν να πάρουν στη θέση της ελέγχει, έχει την τεχνογνωσία των  βετεράνων Κώστα Γείτονα και Θανάση Τσούρα, άκρες σε μιντιάρχες και πόρους.

Θα συνεχίσει να το ελέγχει ως την ώρα που θα μείνει το κουφάρι του, γιατί θα λείπει μια ψήφος για να το κρατήσει στη Βουλή.