Δημήτρης Κουρέτας: 216 λέξεις

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Στην μοχθηρία του Αυγενάκη και της λοιπής κομπανίας ο Δημήτρης Κουρέτας απάντησε με ένα κείμενο μόλις 216 λέξεων, που έχει τίτλο: « Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας, τα χωράφια μας και τα μαντριά μας».

    

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλαβαίνεις ότι η σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων στη Θεσσαλία, είναι σοβαρή υπόθεση- πρωτίστως για τη Θεσσαλία.

Ούτε πρέπει κάποιος να έχει διδακτορικό στη διοίκηση, για να συμφωνήσει ότι από αυτόν τον Οργανισμού δεν μπορεί να λείπει … η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μόνο η κυβέρνηση έχει αντίρρηση: γιατί να μην λείπει; Δεν είχε προειδοποιήσει τους Θεσσαλούς ότι, αν δεν βγάλουν τον «σωστό» περιφερειάρχη, όπως τους υπέδειξε, ας αρχίσουν να τραγουδούν « Στη Λάρισα πια δεν έχουμε ζωή»;

Μεταξύ μας: στον εν λόγω Οργανισμό – που θα λειτουργεί ως Α.Ε. – δεν παραλείπει ακριβώς την Περιφέρεια. Παραλείπει τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα.

Ας έβγαζαν τον Αγοραστό, να τον βάλουν πρώτο και καλύτερο. Ειδικά αν ο σκοπός είναι η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής.

Ετσι όπως ψήφισαν όμως, αυτά κομμένα. Είναι σαν να ιδρυθεί φορέας για τη διαχείριση του ρέματος στο Χαλάνδρι και να έχουν οι Χαλανδραίοι απαίτηση να μετέχει και ο δήμαρχος Σίμος Ρούσος.

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα του ΄Αδωνη: αν τον βγάλετε, ούτε έξω από δημόσια υπηρεσία δεν θα περνάτε.

Είναι δυνατόν να μείνει εταιρία «Ανάπλαση ΑΕ» – της Αθήνας- με τα 300 εκατομμυρίων ευρώ, στα χέρια των Αθηναίων με τον Δούκα δήμαρχο; Ηδη οι κυβερνητικοί παπαγάλοι βρήκαν ότι είναι ακατάλληλος, επειδή …δεν συνεχίζει το « έργο» του Μπακογιάννη.

Αυτά και άλλα – παρεμφερή και ενίοτε δυσώδη – είναι μηνύματα προς την κοινωνία: όποιος δεν συντάσσεται με τις κυβερνητικές επιλογές, θα κακοπερνάει.

Πιο απλά, θα τον παίρνει ο διάολος «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Ειδικά αν ζει σε περιοχές που περιμένουν κρατική αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές – σαν τη Θεσσαλία.

Στην ουσία πρόκειται για πολιτικό αταβισμό της Δεξιάς, που οδηγεί σε καθιέρωση …συλλογικού πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων!

Η συνταγή είναι παλιά. Αλλά ο Κουρέτας αποδεικνύει ότι δεν πετυχαίνει πάντα.

Οι κυβερνητικοί τον αντιμετωπίζουν ως αντίπαλο , το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα από τα λίγα τρόπαιά τους στην αυτοδιοίκηση. Και οι δυο πλευρές κάνουν λάθος.

Είναι μόνο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Εχει δουλέψει με τους ανθρώπους της, έχει ασχοληθεί με την ανάδειξη της αξίας των προϊόντων τους, ξέρει καλά τον πλούτο της γης τους και τις αντοχές τους.

Στην μοχθηρία του Αυγενάκη και της λοιπής κομπανίας απάντησε με ένα κείμενο μόλις 216 λέξεων, που έχει τίτλο: « Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας, τα χωράφια μας και τα μαντριά μας».

Αυτές οι 216 λέξεις συμπυκνώνουν την σημερινή κατάσταση στη Θεσσαλία και ταυτόχρονα το αγροτικό πρόβλημα της χώρας.

Είναι η πιο διαπεραστική καταγγελία για την κυβέρνηση και την πολιτική της -και μαζί υποδειγματική συμπεριφορά ανθρώπου της Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR