Δημήτρης Τζανακόπουλος: Δράκος

Του Γ. Λακόπουλου

Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του. Αν δουλεύει στην κυβερνητική προπαγάνδα, μπορεί να πιαστεί ακόμη και από τα κύματα.

Το κάνουν αυτές τις μέρες όσοι γράφουν στο μέγαρο Μαξίμου τις ανακοινώσεις για κάτι που είπε ο Δημ. Τζανακόπουλος. Οικείοι αρθρογράφοι τις εξειδικεύουν- ως συνήθως.

Από ανάγκη. Τα πράγματα πάνε στραβά για την κυβέρνηση, παρά τη μάχη των δημοσκόπων να τη βγάλουν αλώβητη από την κρίση.

Από την άλλη ο Τσίπρας ανοίγεται σε κόσμο και ντουνιά και γίνεται-ξανά- επικίνδυνος.

Έτσι αρπάχτηκαν από μια φράση του Τζανακόπουλου: «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης , που θα πρέπει να εκκαθαριστούν»

Ως γραμματέας της ΚΕ του κόμματος κάθεται ακριβώς δίπλα στον Τσίπρα.  Άρα τα σχέδια των Συριζαίων κατά της Δημοκρατίας αποκαλύφθηκαν

Πρώτα οι «αρμοί της εξουσίας» που λένε ότι δεν ήλεγχαν. Μετά ο Πολάκης που «θα ξαναρθεί και θα είναι αλλιώς». Και τώρα ο γραμματέας «ετοιμάζει εκκαθαρίσεις»

Τύφλα νά ‘χουν οι «Λαμπράκισες με τις μαύρες κάλτσες», που ξελόγιαζαν αξιωματικούς για να διευκολύνουν την κομμουνιστική εξέγερση.

Αυτή που πρόλαβε το αφεντικό της νεότητας του Βορίδη.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τη μιντιακή κομπανία της, Τσίπρας-Πολάκης και Τζανακόπουλος  «παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν «σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία».

Το χολερικό πνεύμα της κυβερνητικής καταγγελίας υποδηλώνει πολιτική νοσηρότητα.

Σε πιο βαριά μορφή από τη φράση της Πελώνη  «ο Τσίπρας τρέφεται από την πανδημία» Ή του Άδωνι ότι  «ο Τσίπρας προκαλεί τη πανδημία».

Ίσως να το έβλεπαν με ειδικούς; Αυτοί που τους γράφουν τις ανακοινώσεις παρά έχουν τοξική κουλτούρα.

Κι ο Τζανακόπουλος; Έδωσε -πάλι- αφελώς βούτυρο για το ψωμί της αντιπάλων του κόμματος του, ή άνοιξε ένα σοβαρό θέμα ;

Απέναντι στον Γ. Παπαδάκη ο Αλέξης Τσίπρας, τον κάλυψε προτάσσοντας το δεύτερο, από σωστή διάσταση.

Ως θύμα και ο ίδιος της διασύνδεσης κρατικών κυκλωμάτων με την ανομία, την υπονόμευση εκλεγμένων κυβερνήσεων ακόμη και το κοινό έγκλημα.

Καλώντας τον Πρωθυπουργό να συμπράξουν στην εξουδετέρωση αυτών των μηχανισμών, τράβηξε το χαλί κάτω από τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές.

Γύρισε το θέμα υπέρ του. Αλλά μένει κάτι από τα συμφραζόμενα της συνολικής αναφοράς Τζανακόπουλου.

Δεν ήταν εξαγγελία- άλλωστε ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον φωνάξαμε; Το πρόβαλε ως δικαιολογία για το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ.

Και άλλα στελέχη λένε ότι οι κυβερνήσεις του ανέχθηκαν «πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές»

Αλλά νοείται ο Νο2 κόμματος που θέλει να κυβερνήσει, να ισχυρίζεται ότι την προηγούμενη φορά κόλλησέ σε κάποιους μανδαρίνους;

Κανείς δεν αμφιβάλει ότι υφίστανται αυτοί οι μηχανισμοί. Αλλά ο Τζανακόπουλος άνοιξε το θέμα με λάθος τρόπο και σε λάθος ακροατήριο: το κομματικό.

Η προβολή τους ως «εμπόδιο» διακυβέρνησης , υποδηλώνει έλλειμα πολιτικής. Επιχειρεί να υποκαταστήσει ότι ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ποτέ την αυτοκριτική του. 

Ελειπε ο δράκος και κάποιος έπρεπε να τον βρει.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR