Δικαστήριον “Η Ωραία Novartis”: Εδώ οι καλές αποφάσεις…

Είναι γνωστό από καιρό ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, που τελεί υπό έρευνα για χρηματισμό βάσει καταθέσεων νόμιμων μαρτύρων, είχε ζητήσει να δικαστεί από την εταιρία που του αποδίδουν ότι τον λάδωσε.

Για την ακρίβεια έστειλε εξώδικο στην εταιρία Novartis, προκειμένου να πάρει θέση για όσα καταγγέλλονται και προφανώς να  δηλώσει ότι είναι αθώος πάσης κατηγορίας για δωροληψία. Άλλως θα “καταθέσει μήνυση προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του” και θα ζητάει και αποζημίωση.

Το είπε και το έκανε. Επειδή η εταιρία δεν έσπευσε να αναγορευθεί σε Τριμελές Εφετείο, ούτε καν ως μάρτυρα στο δικαστήριο  με το οποίο ο Άδωνις δικάζει τον εαυτό του δεν προσέτρεξε, της κοπάνησε αγωγή και ζητάει αποζημίωση δυο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διαθέσει σε φιλανθρωπία. Αυτό εννοούσε όταν έλεγε ότι αν δεν τον απαλλάξουν “θα τους γδάρει”.

Δικαίωμα του, φυσικά, όλα αυτά. Αλλά να σοβαρευτούμε. Ο Γεωργιάδης προφανώς είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Όπως κάθε πολίτης. Αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη από τη στιγμή που περιήλθε στην αρμοδιότητά της. Και αυτό κάνει: ψάχνει να βγει ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος σ’ αυτή την υπόθεση

Δεν θα το αποφασίσει ούτε ο Άδωνις, ούτε η εταιρία. Αν έχει στοιχεία για την ενοχή του ή  δεν έχει κανένα στοιχείο, ή είναι πεπεισμένη για την αθώρητα του, θα το καταθέσει στη  Δικαιοσύνη κατά τον νόμο και όχι φυσικά στον ίδιο.

Άλλωστε ό,τι και να πει η εταιρία ουδεμία αξία έχει μέχρι να καταλήξει η έρευνα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν είναι υπόλογος έναντι της Novartis. Ούτε να τον απαλλάξει μπορεί, ούτε να τον καταδικάσει.  Ό,τι και να πει κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να την πιστέψει. Όλα πρέπει να αποδειχθούν και να κριθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Άλλωστε αν θέλει να προκύψει κατ’ αυτόν τον τρόπο η αθωότητά του γιατί δεν στρέφεται εναντίον του Φρουζή;  Γιατί δεν απειλεί να “γδάρει” τον άνθρωπο που ήταν η Novartis στην Ελλάδα και στον οποίο αποδίδονται οι συναλλαγές με τους πολιτικούς;

Αυτά είναι φούμαρα και επικοινωνιακά τερτίπια. Και η εταιρία και οι Αμερικανοί και οποιασδήποτε άλλος, αν έχουν να πουν κάτι, θα το πουν στους δικαστικούς λειτουργούς. Προφανώς το έχουν κάνει. Δεν έχει παρά να περιμένει. Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με κριτήριο ποιος θίγεται πολιτικά  από τις έρευνες της.