Αίτημα αποβολής Γεωργιάδη από εκδήλωση: η κοινωνία αφυπνίζεται

Το περιστατικό είναι γνωστό: Η διεύθυνση της Σχολής Μωραΐτη κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη σε πάνελ εκδήλωσης για τον τουρισμό και την ανάπτυξη.

Αλλά υπολόγισε χωρίς τις αντιδράσεις από απόφοιτους, παλιούς καθηγητές και γονείς μαθητών. Με δήλωσή τους ζήτησαν να αποκλειστεί ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενοι συνολικά στο βίο και την πολιτεία του.

Στην επιστολή τους προς τη σχολή αναφέρουν ότι «αποτελεί κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες» και έχει προβεί σε . «ξενόφοβη και ρατσιστική ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες», (…) «σε συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

  Τον χαρακτηρίζουν «εκφραστή ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας που δεν έχει θέσει στον χώρο του σχολείου» και καλούν τη διεύθυνση να ανακαλέσει την πρόσκληση.

Έστω και αργά ή σποραδικά η κοινωνία αφυπνίζεται και αντιδρά απέναντι στους εκφραστές του ακραίου λόγου. Και πάντως αυτή η αντίδραση δεν είναι και πολύ τιμητική για ένα υπουργικό συμβούλιο.