Διονύσης Τεμπονέρας: Περιβραχιόνιο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Δεν ξέρουμε αν γυρίζει το ματς. Αλλά ο Τεμπονέρας άξιζε το περιβραχιόνιο πολύ νωρίτερα.

Ερώτηση: ανατρέπεται το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ηςΜάιου; Απάντηση: όλα τα αποτελέσματα ανατρέπονται- αρκεί να είναι ψυχωμένη η ομάδα.

Στις περασμένες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας παράταξε αυτούς που είχαν αυτοχρισθεί- σε ένα συνέδριο αρτηριοσκληρωτικών- πρώτη ομάδα.

Πρέπει να χτύπησε πολλές φορές το κεφάλι του στον τοίχο, όταν είδε ότι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν καλά, ήταν να βάζουν αυτογκόλ.

Κι αν δεν είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν απέναντι σε υπουργούς αποτυχημένους, εθελόδουλους και υπό παρακολούθηση.

Π.χ. όταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος παρουσίασε την πραγματική εικόνα της προς κατάρρευση οικονομίας , με τα εκατό δισ. επιπλέον χρέος – άσχετα αν, περιέργως, έμπλεξε μαζί τον Τσίπρα και τον Ανδρουλάκη – οι Συριζαίοι δεν κατάλαβαν ότι η μπάλα στήθηκε στο σημείο του πέναλτι.

Ο Μητσοτάκης μείωσε τους φόρους των μερισμάτων στο 5%, θύοντας στο ρετιρέ της εκλογικής του πελατείας, ενώ απομυζούσε το λαϊκό εισόδημα με τον υψηλό ΦΠΑ και ο Δραγασάκης κονιορτοποίησε, με άρθρο του, τον ισχυρισμό ότι «δεν αύξησε κανέναν φόρο». Αλλά το έγραψε μετά τις εκλογές.

Κάπως έτσι ο Μητσοτάκης διαφήμιζε ατουφέκιστος ότι άσκησε φορολογική πολιτική «ίση προς όλους», εννοώντας αυτό που έλεγε ο Ανατόλ Φρανς: «Απαγορεύει στους πλουσίους, όπως και στους φτωχούς να κοιμούνται κάτω από γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί»

Στην τηλεόραση , διαπρεπείς αστέρες της δημοσιογραφίας, έκαναν συνεντεύξεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά: πάσες στους Νεοδημοκράτες, ρευστοποίηση της γραμμής Μητσοτάκη στους, συνήθως αδιάβαστους, του ΣΥΡΙΖΑ.

Έβρισκαν και τα έκαναν. Και αυτό έγινε φανερό όταν ο Τσίπρας αποφάσισε να κατεβάζει τους αναπληρωματικούς στον δεύτερο αγώνα.

Ήδη τα καταφέρνουν καλύτερα. Με κορυφαίο τον επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής, Διονύση Τεμπονέρα.

Νέος πολιτικός, συγκροτημένος επιστήμονας, μαχόμενο και άφθαρτο στέλεχος, δεν μασάει στη «φορολογική τρομοκρατία» που έχει εξαπολύσει η ΝΔ – με διευθυντή ορχήστρας τον Σκέρτσο και πρώτα βιολιά τους εκπομπάρχες.

Όσοι δοκιμάζουν να τον στριμώξουν με μπαρούφες τύπου «ποιους θα φορολογήσετε;», δεν ξέρουν από πού να φύγουν.

Με καθαρές κουβέντες παρουσιάζει την πραγματική πολιτική του κόμματός του και απογυμνώσει την Μητσοτακική προπαγάνδα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να την πλασάρουν με δημοσιογραφικό περιτύλιγμα.

Αλλο πράγμα η φορολόγηση των κερδών και άλλο η φορολόγηση των υπερκερδών», αποστόμωσε τον έναν.

«Θα φορολογήσουμε τον πολύ μεγάλο πλούτο όπου τον εντοπίζουμε, αλλά θα έχουμε έσοδα από την ανάπτυξη», ξετίναξε τον άλλον.

«Όχι να κάνει μάθημα διαχείρισης το κόμμα που χρωστάει 400 εκ. ευρώ κι έριξε τη χώρα στα βράχια, στο κόμμα που παρέδωσε ταμείο με δισ. ευρώ», γείωσε τον επόμενο.

Συμπέρασμα. Δεν ξέρουμε αν γυρίζει το ματς. Αλλά ο Τεμπονέρας άξιζε το περιβραχιόνιο πολύ νωρίτερα.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR