Προκόπης Παυλόπουλος: “Ο Ερντογάν ψάχνει για τετελεσμένα, αλλά δεν θα τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο”

«Με την Τουρκία έχουμε διαχρονικά μόνο μία διαφορά. Αυτή λέγεται νησιωτική υφαλοκρηπίδα».Την ξεκάθαρη θέση που πρέπει να έχει η Ελλάδα με την Τουρκία διατύπωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ήταν καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν ψάχνει για τετελεσμένα, αλλά δεν θα τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο.

«Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει, γυρίζει την πλάτη στη Δύση. Κάνει εκβιασμούς και δεν πρέπει Ευρώπη, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να υποκύψουν. Τον βολεύει να παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας και στόχος του είναι να εδραιώσει τη θέση του σε όλη την Ανατολή».

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο τέως ΠτΔ ξεκαθάρισε: «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο με μία λύση μέσα από αυτό το πλαίσιο θα δοθεί τέλος στο ζήτημα, παρά τα όσα προσπαθεί η Τουρκία».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε για τον Ταγίπ Ερντογάν:

«Δεν θα αλλάξει η νοοτροπία του. Απλά θα υπάρχουν κάποιες πιο ήρεμες περίοδοι» και πως «ο Ερντογάν δεν μπορεί να αλλάξει εκ βάθρων, όμως είναι μια νέα εποχή.

Προσπαθεί να αντλήσει χρήματα από το Κατάρ. Είναι στραμμένος προς την Ανατολή, το ΝΑΤΟ θα το βλέπει ως μέσο απειλής για να παίρνει F-35 κτλ και την Ευρώπη την βλέπει ως μέσο για να παίρνει επιχορηγήσεις και κονδύλια. 

Η Δύση δεν θα πρέπει να υποκύψει σε τέτοιους εκβιασμούς».

messenger sharing button
linkedin sharing button