Δώστε κι άλλο MEGA στον λαό!

Toυ Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣΤο ξεκίνησε το ίδιο το κανάλι-που-δεν-προσήλθε-καν-για-άδεια, το MEGA, επισημαίνοντας ότι βρέθηκε συχνά στην πρώτη θέση της τηλεθέασης τις τελευταίες μέρες. Διέπραξε μάλιστα και ένα από τα πιο πετυχημένα σποτάκια της περιόδου, ξεφεύγοντας απο την στερεότυπη μελαγχολία των καταλόγων των μη-αδειοδοτούμενων καναλιών με τα εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που πλήρωναν σε παντοειδείς φόρους και σε ασφαλιστικές εισροές και σε μισθούς (ως εάν η καταβολή των παραπάνω αποτελεί αρετή ή πράξη προς επιβράβευση).

Αληθινά χρειάζεται να κάτσουν όλοι οι άνθρωποι των καναλιών – ιδιαίτερα εκείνοι που, όπως τελικώς οργανωθούν, (ΣΚΑΙ με άνεση ψυχαγωγικού από ALPHA; ΑΝΤ1 με “άλλη” ενημέρωση;) συνεχίσουν να εκπέμπουν, αλλά και οι “καινούργιοι” Μαρινάκης/Σαββίδης που θα επιχειρήσουν να “στήσουν προϊόν” τώρα – να αναστοχασθούν γιατί, μα γιατί; οι επαναλήψεις δημοφιλών σειρών απο το παρελθόν ασκούν τέτοια έλξη.

Το ενδεχόμενο να έχει απλώς εκνευρίσει, ενοχλήσει ή κουράσει ο συνεχής βομβαρδισμός με την αυτοαναφορικότητα των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών των καναλιών που στρέφονται μονότονα γύρω απο την saga των τηλεοπτικών αδειών – ασχέτως, θα προσθέταμε, του αν στρέφονται σε κυνήγι μαγισσών με τον Νίκο Παππά τον μονότονο ρόλο της Ιφιγένειας , με τον Λευτέρη Κρέτσο σε δεύτερο πλάνο – χρειάζεται αληθινά να διερευνηθεί.

Και τούτο επειδή οψέποτε κατασταλάξει το τηλεοπτικό σκηνικό – με άδειες ή χωρίς. με 4 ή 6 ή 9. με ΣτΕ ή με ΕΔΑΔ ή ό,τι άλλο -, θα χρειαστεί να έχει παραχθεί ένα “τηλεοπτικό προϊόν”. Το οποίο προϊόν να υπάρχει κοινό πρόθυμο να το καταναλώσει. Ώστε να υπάρξουν τηλεθεάσεις, μπας και προκύψει τίποτε διαφήμιση (είτε η πίτα είναι 200 εκατομμύρια, είτε λιώνει υπό την πίεση του Ιντερνετ. είτε “παίξει” μέσω της πλατφόρμας Κρέτσου, είτε συνεχίσει να πεταρίζει ελεύθερη με τις επιστροφές της και τα yeb της επί εικονικών τιμών) και συνεχίσει να έχει οικονομικό νόημα όλη αυτή η ιστορία.

Αλλιώς, “και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;” Που θα ισοδυναμεί με  “Δώστε κι άλλο MEGA με επαναλήψεις στον λαό!”.