Εισαγγελέας: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Tην ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Αδαμαντία Οικονόμου αγορεύοντας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Μετά από 4 χρόνια και 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, η εισαγγελέας θεωρεί ότι ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να έχει προκληθεί από το θύμα το οποίο έπληξε «με απόλυτη επιτυχία».

Όπως είπε η εισαγγελέας, δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού, δεν ήταν στοχοποιημένος από την Χρυσή Αυγή η οποία δεν θα είχε όφελος αλλά αντιθέτως ζημιά από μια τέτοια πράξη. Κατά την κ. Οικονόμου ούτε ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ούτε ο βουλευτής Ιωάννης Λαγός έδωσαν εντολή για όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι ούτε όμως και τα μέλη της Τοπικής που κινητοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ – νομίζοντας οι περισσότεροι πως θα μοιράσουν τρόφιμα – ήξεραν το αποτέλεσμα της πράξης του Γιώργου Ρουπακιά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ούτε διευκόλυναν το δράστη της δολοφονίας, ούτε καν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν καθώς όλα έγιναν ταχύτατα. Η εισαγγελέας ξεκίνησε να περιγράφει όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ από τη στιγμή που ο 34χρόνος μουσικός πήγε με τη σύντροφό του και έναν φίλο τους στην καφετέρια «Κοράλλι» μέχρι που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Σχετικά με τον Γιώργο Ρουπακιά, η Αδ. Οικονόμου ανέφερε ότι μόνος του αποφάσισε και εκτέλεσε την ανθρωποκτονία πράγμα που προκύπτει αφού «ήρεμος με κανονικό βηματισμό επέστρεψε στο αμάξι του καπνίζοντας». Όπως είπε, «ήθελε να φονεύσει τον παθόντα όπως προκύπτει από τα χτυπήματα που καταφέρθηκε με μανία. Είχε ήρεμη σκέψη πριν και μετά την υλοποίηση της πράξης και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτέλεσμα έπληξε με αναδιπλωμένο μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα».