Επιδείνωση της αναιμικής ανάπτυξης

Ανακοίνωση της Δημ. Ευθύνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, αυξήθηκε μόνο κατά 0,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 όπου είχε παρουσιάσει αύξηση 0,9%. Έτσι, σε ετήσια βάση υποχωρεί από 2,5% στο 1,8%. Οι επενδύσεις μετά το -28% το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, παραμένουν στο ίδιο επίπεδο το δεύτερο τρίμηνο 0,0% χωρίς καμία μεταβολή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών το δεύτερο τρίμηνο του 2018 αυξάνονται κατά 3,9%, ενώ αντίστοιχα οι εισαγωγές αυξάνονται κατά 4,8%, προκαλώντας επιδείνωση στο ισοζύγιο πληρωμών. Έκφραση της διαβρωμένης ανταγωνιστικότητας αποτελεί η αύξηση των εξαγωγών αγαθών κατά 1,6% όταν οι εισαγωγές αγαθών αυξάνονται κατά 4,6%.

Με τελματωμένη οικονομία, επενδυτική στασιμότητα, διαβρωμένη ανταγωνιστικότητα, δεν μπορεί καμία οικονομία να βγει από την κρίση.

Το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα της αντιμνημονιακής  απάτης με τις χρεοκοπημένες αντιλήψεις άλλων εποχών αλλά και άλλων καθεστώτων, αποδεικνύεται συνεχώς παντελώς ακατάλληλο να διαχειριστεί οικονομία της αγοράς και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.

Όσα μνημονιακά μέτρα και αν ψηφίσουν, στα χέρια τους κανένα δεν παράγει  αποτέλεσμα”.