Εσείς μέχρι ποια μέρα “λούζεστε” την ανάπτυξη;

Του Κώστα Πρώιμου
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Μαθαίνουμε από τα διεθνή ΜΜΕ ότι η ανάπτυξη του κυρίου Μητσοτάκη δεν αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία του κοσμάκη. Σωπάτε καλέ, που πρέπει να διαβάσουμε ξένες εφημερίδες για να το αντιληφθούμε! Απλά τα πράγματα, πόσα έσοδα πόσα έξοδα. Αν καβαλάτε την εικοστή μέρα του μήνα με χρήματα στην τσέπη μη μιλάτε καθόλου.

Σημαίνει ότι μέχρι αυτή τη χρονική στιγμή κι εσείς “λούζεστε” την “ανάπτυξη. Επίσης αυτή η νούμερο ένα στον πλανήτη New York times (ποιος τους υπολογίζει μωρέ) έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο με λιμενικούς να παρατάνε μια έρημη μάνα πρόσφυγα με το έξι μηνών βρέφος της σε σχεδία. Είναι που δεν γίνονται push backs.

Από την άλλη οι λαθρομετανάστες μας κλέβουν τη χώρα και τις δουλειές. Από ποιους; Από τους Ελληνάρες που δήθεν θα πήγαιναν να δουλέψουν σε εργοτάξια ή να πλύνουν πιάτα στη θέση Αφρικανών ή Πακιστανών με 400€ ευρώ; Αφού μια μεγάλη μερίδα από συμπατριώτες μας ψάχνουν πόστο από Γενικό διευθυντή και άνω. Να είναι καλά, τα επιδόματα, ο παππούς, η γιαγιά κλπ.

Το έχουν στήσει Άριστα! Δείχνουν σαν υπεύθυνους τους ξενιτεμένους, αλλά σου κρύβουν ότι αυτοί τους φέρνουν για να δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρο με χρήματα που δεν φτάνουν ούτε για τους καφέδες, προκειμένου οι κολλητοί τους τα αφεντικά να αποκομίζουν υπερκέρδη από πολύωρη εργασία με πολύ χαμηλά μεροκάματα.

Γιατί η δουλειά δεν είναι ντροπή όταν η αμοιβή της είναι αξιοπρεπής. Διότι για 50€ καθαρά την ημέρα πολλοί από εμάς αν είχαν σοβαρές ανάγκες θα πήγαιναν και πιάτα να πλύνουν, και παραπάνω θα δούλευαν αρκεί να πληρώνονταν έξτρα…

Δεν γίνεται να είσαι και “δούλος και δαρμένος” συνεχώς σε αυτή τη ζωή.