Ευρωβουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε, το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, η ομάδα της ΝΔ γίνεται χειρότερη

Αν ο Μητσοτάκης θέλει, προλαβαίνει να σταματήσει τη… βαλκανιοποίηση της ελληνικής εκπροσώπησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά τα τρία μεγαλύτερα ελληνικά κόμματα για την εκπροσώπησή τους – και συνολικά την εκπροσώπηση της χώρας – στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από εκλογές σε εκλογές γίνεται όλο και χειρότερη.

Κάποτε και από τρία κόμματα – ανάμεσα στα ρουσφέτια των αρχηγών και την αντιμετώπιση του Στρασβούργου ως καταφύγιο ασυλιών – έστελναν και κάποιες προσωπικότητες και στελέχη που μπορούσαν να σταθούν στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή:

– Τσάτσος, Παπαγιαννάκης, Κατηφόρης, Λαμπρίας, Πλασκοβίτης, Κουλουριάνος, Πεσμαζόγλου, Μπούτος, Ζαχαράκης, Χριστοδούλου, Σηφουνάκης, Γιαννάκου και κάποιοι ακόμη…

Από την περίοδο Έβερτ – Σημίτη και Γ. Παπανδρέου άρχισαν να διορίζονται ευρωβουλευτές και πολλά «λιμά» των κομμάτων. Μέχρι που ήλθε η οργή Σαμαρά – Βενιζέλου και ανέθεσαν την επιλογή στον… λαό. Δηλαδή σε αστέρες του θεάματος και όσους έχουν μιντιακή στήριξη – από τους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ – ή εκλεκτούς των σκληρών κομματικών μηχανισμών.

Τι κέρδισε η ΝΔ με τη Σπυράκη και τον Ζαγοράκη, ή το ΠΑΣΟΚ με την Καϊλή και τον Ανδρουλάκη – που όταν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οι επικεφαλής της Σοσιαλιστικής ομάδας έψαχναν το τηλέφωνο του για να τον συγχαρούν;

Ο Μητσοτάκης το διατήρησε – παρ’ ότι φάνηκε κάποια στιγμή να το σκέφτεται – και σχεδιάζει να κρατήσει τον άξονα της κακής ομάδας που έχει ήδη η ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο. Εμπλουτισμένη με ακόμη χειρότερους – όπως η Χριστοφιλοπούλου – αφήνοντας τους ψηφοφόρους να διαλέξουν τους πιο… ακατάλληλους.

Να μείνουμε σε ένα φημολογούμενο όνομα: τι θα προσφέρει στη χώρα και την ευρωπαϊκή πολιτική η σκηνή ο Πύρρος Δήμας; Τίμησε τη χώρα με τις επιτυχίες του στο άθλημα του, αλλά για την πολιτική δεν κάνει. Τον είχε διορίσει – για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ – στην ελληνική Βουλή ο Βενιζέλος και η μόνη προσφορά ήταν ότι εμπόδισε κάτι Χρυσαυγίτες να επιτεθούν σε άλλους βουλευτές .

Αν ο Μητσοτάκης θέλει, προλαβαίνει να σταματήσει τη… βαλκανιοποίηση της ελληνικής εκπροσώπησης με τις εκπτώσεις των ομάδων της: επαναφέροντας τη λίστα. Ώστε κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί να παίρνουν την ευθύνη τους, για την εκπροσώπηση που επιλέγουν.

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR