“Ευρωπαϊκή” Ελλάδα: Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη παρακολουθούν, απειλούν κουκουλώνουν…

Του Γιώργου Καρελιά

Η χώρα αυτή είναι η «ευρωπαϊκή» Ελλάδα και έχει «φιλελεύθερη» κυβέρνηση και «κεντρο-φιλελεύθερο» πρωθυπουργό. Ποιον πειράζει που, σε συνεργασία με δικαστικούς λειτουργούς, παρακολουθούν, απειλούν και κουκουλώνουν;

Το σημερινό μας θέμα δεν είναι καθόλου «πιασάρικο», μπορεί να είναι και «βαρετό», «δεν ενδιαφέρει κανέναν», όπως έχει πει προκλητικά ένα δημόσιο πρόσωπο. Γι’ αυτό θα αρχίσουμε με μερικά κουίζ για καθόλου δυνατούς λύτες.

Πρώτον, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα παρακολουθούνται- με το παράνομο λογισμικό Predator και με το «νόμιμο» της μυστικής υπηρεσίας- ένας αρχηγός κόμματος, υπουργοί, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφοι κ.α;

Δεύτερον, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα λειτουργοί της- ανεξάρτητης, υποτίθεται- Δικαιοσύνης συμπράττουν με την κυβέρνηση πρώτα στην παρακολούθηση και μετά στο κουκούλωμα του σκανδάλου; Τις παρακολουθήσεις ενέκρινε η εισαγγελέας που έχει εγκατασταθεί μέσα στη μυστική υπηρεσία.

Και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αντί να μεριμνήσει για την αποκάλυψη των δραστών, απειλούσε την Ανεξάρτητη Αρχή που είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση των επικοινωνιών μας. Ευτυχώς αυτός ο εισαγγελέας είναι πλέον απών (συνταξιοδοτήθηκε), αλλά η έρευνα των υφισταμένων του, που διεξάγεται εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει βαλτώσει. Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το διαπίστωσε, την αφαίρεσε από όσους την διεξήγαγαν μέχρι τώρα και την ανέθεσε σε ανώτατο συνάδελφό της. Οι ανησυχίες ότι θα παραγραφεί έχουν ενταθεί.

Τρίτον, η κυβέρνηση κάμει ό,τι μπορεί για να ξεδοντιάσει την αρμόδια Αρχή. Υπουργοί της απειλούν δημόσια τον πρόεδρό της, ανώτατο δικαστή. Και μέλη της απειλούνται με δίωξη για…διαρροή κρατικών μυστικών.
Τέταρτον, όλα αυτά τα ακούει η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η χώρα γίνεται ρόμπα, αλλά η κυβέρνησή της σφυρίζει αδιάφορα.

Ποια είναι αυτή η χώρα; Όχι, δεν είναι η Ρωσία του Πούτιν, ούτε η Τουρκία του Ερντογάν, άλλωστε δεν είναι ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι ούτε η «ευρωπαϊκή» Ουγγαρία του Όρμπαν. Η χώρα αυτή είναι η «ευρωπαϊκή» Ελλάδα και έχει «φιλελεύθερη» κυβέρνηση και «κεντρο-φιλελεύθερο» πρωθυπουργό. Ποιον πειράζει που, σε συνεργασία με δικαστικούς λειτουργούς, παρακολουθούν, απειλούν και κουκουλώνουν;

Όπως θα έλεγε κι ο Άδωνις «αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν». Διότι «41 τα εκατό», διότι η αντιπολίτευση ασχολείται με τα δικά της, διότι η Δικαιοσύνη, όταν δεν συμπράττει, καθεύδει και οι θεσμοί είναι ανύπαρκτοι.
Αυτή είναι η σημερινή -«ευρωπαϊκή», τρομάρα της- Ελλάδα…

ΑΠΟ ΤΟ NEWS 24 7