Η αλήθεια για το Πολυτεχνείο

Του Τάκη Ψαρίδη

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι στο Πολυτεχνείο δεν ήταν μόνο αριστεροί. Ήταν και ορισμένοι δημοκράτες δεξιοί. Όμως όλοι αυτοί που πυροβόλησαν, που σκότωσαν, που κατέδωσαν, που βασάνιζαν, ήταν μόνο δεξιοί.

Όπως και στην “επάρατο” δικτατορία. Η αλήθεια είναι ότι δεν την πολέμησαν μόνο οι αριστεροί αλλά και δημοκράτες δεξιοί. Όμως όλοι οι δικτάτορες και χουντικοί μέχρι και τον τελευταίο χωροφύλακα ήταν μόνο δεξιοί.

Το ίδιο και στην Εθνική Αντίσταση. Δεν αντιστάθηκαν μόνο οι αριστεροί αλλά και δεξιοί. Όμως όλοι οι συνεργάτες των κατακτητών ήταν μόνο δεξιοί. Να συνεχίσουμε;

Η Ιστορία είναι αμείλικτη. Καλύτερα να μην συνεχίσουμε διότι ακόμα και η αλήθεια, πολλές φορές, κάνει κακό. Οξύνει τα πάθη και καλλιεργεί τον διχασμό.

Αυτό δηλαδή που κάνει σε κάθε ομιλία του ο κος Μητσοτάκης χωρίς όμως να λέει την αλήθεια. Με την συμβουλή των επικοινωνιολόγων του, απαξιώνει διαρκώς την Αριστερά και καλλιεργεί την πόλωση και το μίσος εναντίον της.

Όπως ακριβώς έκανε και χθες στην Βουλή, που με ύφος αλαζονικού δικτατορίσκου και χωρίς ίχνος αυτογνωσίας, φωνασκούσε πως «οι αριστεροί έχτισαν καριέρα πάνω το πολυτεχνείο», ενώ ο ίδιος έχτισε καριέρα ως γόνος πολιτικού μεγαλοτζακιού. Πάλι καλά που ως δεξιός έκανε και αυτός αντίσταση στην χούντα τότε που ήταν νήπιο στο Παρίσι.