Η ανάλογη εκπροσώπηση!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ίσως η πιο σωστή κυβερνητική εκπροσώπηση ποτέ, στην κηδεία του Γλύξμπουργκ, αυτού του παρασιτικού υποκειμένου και της ξενόφερτης, δημόσια χρηματισμένης δαπάνης, οικογενείας του. Ενός ιδιώτη που απέσπασε με απόφαση δικαστηρίου, πέρα των φυγαδευμένων κοντέινερ με τιμαλφή, δέκα τρία εκατομμύρια ως αποζημίωση, από τον προϋπολογισμό (ειρωνικά) φυσικών καταστροφών!

Τέτοιος “πατριώτης” ο κάτοχος ξένου διαβατηρίου, που θάβεται σε ελληνικό χώμα, δίπλα στους άλλους κηφήνες και καταστροφείς της ενοικιασμένης αυτής χώρας.Ποιος άλλον λοιπόν από τον πανάξιο ανάλογης δράσης, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πικραμμένο, απόγονο δοσίλογου συνεργάτη των Γερμανών κατακτητών! Όταν η ιστορία έχει κέφια σκηνοθέτη! Πρώτος ρούμπος της “δημοκρατικής” λαϊκής κυβέρνησης. Άξιος!

Η δεύτερη άξια εκπρόσωπος, η κ. Μενδώνη, η υπουργός εναντίον του πολιτισμού! Η κυρία που μόρφασε ειρωνικά δημοσίως, στο άκουσμα ονόματος μουσικού σπουδαίου καλλιτέχνη. Που ταξιδεύει ξοδεύοντας και σπαταλώντας δημόσιο και αυτή χρήμα, παρέα με την φίλη της, εκπρόσωπο άλλου τάφου και πάλι σε εξαιρετικά κέφια η ιστορία! Που τσιμέντωσε, ωιμέ, την Ακρόπολη του κόσμου όλου, ωσάν δικό της οικόπεδο! Ίσως κάποια στιγμή καθίσει απολογούμενη στο εδώλιο, για τα ειδώλια πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού και την περιπέτειά των σε χέρια αρχαιοκάπηλων φίλων της.

Ας μην ξεχνάμε, στον γενικό ορυμαγδό παρανομίας και την κάλυψη στον βιαστή παιδιών, φίλο της πάλι, ηθοποιό και “σκηνοθέτη”.Τι άλλο να περιμένει κανείς, από ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών, βασιλοφρόνων και χουντικών, παρά την ευκαιρία συνήθειας της  υποτακτικής επίκυψης σε ξενόφερτη βδέλλα, που ποτέ δεν έκρυψε το δόλιο τρόπο διχασμού ενός λαού και την επιμονή επαναφοράς του, μέχρι τελευταίας αναπνοής. Με τα θρασύτατα απομεινάρια να μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου σαν στο κοτέτσι τους και να διαπραγματεύονται όρους ταφής, με τον φίλα προσκείμενο πρωθυπουργό. Και με τον αρχιεπίσκοπο του σκότους να προσφέρει την Μητρόπολη, προς δημόσιο προσκύνημα, προσκυνημένων. 

Ο κ. Πικραμμένος και η κ. Μενδώνη, ό, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σε αποδρομή κυβέρνηση, με το ανάλογο … κύρος, αλλοίμονο, συν τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους υποτελείς να ποζάρουν, θυμίζοντας την ανάλογη φωτογραφία της ορκωμοσίας της χούντας από τον αποθανόντα, ψάχνοντας τις διαφορές (;). Η ιστορία ως σκηνοθέτης με κέφια πάλι, διάλεξε το καμένο τοπίο ως κατάλληλο σκηνικό, που αρμόζει σε αυτούς που θα μαζευτούν εκεί. Πιο μαύροι, από το καμένο μαύρο. Μουτζουρώστε τους, λοιπόν, όταν θα έρθει η ώρα.