Η ανάσα των «δημοσιογράφων» να βαραίνει, να παχαίνει, να κόβεται

Ο καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστήμιου Βηρυτού Νικόλας Κοσματόπουλος καταγγέλλει το Open…

Σήμερα το πρωί ένιωσα στο πετσί μου την λογοκρισία, την αλαζονεία και την παθογένεια των ελληνικών συστημικών Μέσων ενημέρωσης. Ήμουν καλεσμένος στην εκπομπή Ωρα Ελλάδος του Open για να μιλήσουμε για Παλαιστίνη / Ισραήλ.Το ρεπορτάζ ξεκίνησε με την κυρία Ζαχαράκη, ανταποκρίτρια στην Ισταμπούλ, η οποία… αναφέρθηκε στις δηλώσεις Ερντογάν για την Γάζα. Από την μεριά της καλά έκανε. Ωστόσο, αναρωτήθηκα γιατί ο αρχισυντάκτης επέλεξε να ανοίξει το θέμα για την Γάζα μέσω Τουρκίας.

Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν να φιλτράρει τα εγκλήματα πολέμου στην Γάζα μέσα από τον εθνικό εχθρό της Ελλάδας. Έτσι, ο επόμενος θα υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και του αμυνόμενου να ακούγεται σαν τον… «Σουλτάνο» ακυρώνοντας το επιχείρημα. Απίστευτο πόσο ελληνοκεντρική είναι η Ελλάδα των ΜΜΕ, αδιανόητο πόσο χαμηλή εκτίμηση έχουν για τον κόσμο που τους παρακολουθεί και τους πληρώνει.Μου δίνεται ο λόγος για λίγα δεύτερα όπου ήθελα να στριμώξω ένα σωρό αλήθειες. Την ασύμμετρη επίθεση, την ασύμμετρη διεθνή απάντηση, την ασύμμετρη ενημέρωση, την ανοικτή φυλακή της Γάζας, τις αποφάσεις ΟΗΕ, Διεθνούς Αμνηστίας, B’ Tselem ότι πρόκειται για Απαρτχάιντ.

Με έκοψαν μόλις ψιθύρισα την λέξη απαρχάιντ και Νότια Αφρική. Οι ίδιοι έκοψαν και την καλή ανταποκρίτρια που ήθελε να κάνει ερώτηση για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ιερουσαλήμ. «Δεν έχουμε άλλο χρόνο» είπε βιαστικά ο αγχωμένος παρουσιαστής και περάσαμε σε άλλο θέμα.Στα αυτιά μου θα μείνει για πάντα χαραγμένη η ανάσα των «δημοσιογράφων» να βαραίνει, να παχαίνει, να κόβεται όσο άκουγαν τις λέξεις… ασύμμετρη επίθεση… ανοικτή φυλακή… αποικιοκρατία… απαρτχάιντ…

 Aπό το e-tetradio.gr