Η αριστερά του τίποτα και του πουθενά!…

Του Φάνη Ζουρόπουλου

ΖΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣΑπό ότι φαίνεται, αυτό το εκλογικό σύστημα που «σοφίστηκαν» οι Συριζανέλ δεν θα περάσει, τουλάχιστον για να ισχύσει τις επόμενες εκλογές… Και καλώς δεν θα περάσει γιατί το αποτέλεσμα του θα είναι τόσο καταστροφικό που θα ρίξει τη χώρα στο απόλυτο πολιτικό και οικονομικό χάος. Χάος που θα ισοδυναμεί με εθνική προδοσία!… (όπως έγραψε έγκυρος συνταγματολόγος).

Ας δούμε τα πράγματα με ψυχραιμία: Οι εγκέφαλοι του Σύριζα, γιατί αυτοί καθορίζουν τις εξελίξεις και «χαράσσουν την στρατηγική» δεν σκέφτηκαν τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκαναν όλα τα κόμματα που είχαν την εξουσία στην Ελλάδα στα τελευταία 200 χρόνια. Διαμόρφωναν δηλαδή καιροσκοπικά εκλογικούς νόμους που να εξυπηρετούν το κομματικό συμφέρον ή την κομματική τους επιβίωση στην εξουσία. Αυτό έκανε άλλωστε και ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας με το περίφημο bonus των 50 εδρών, για να ξαναβγάλει την Ν.Δ. πρώτο κόμμα και τώρα λέει ότι πρέπει να αλλάξει!… Πρόκειται για ένα άθλιο και θλιβερό κανόνα στην πολιτική ιστορία του τόπου. Ο Σύριζα επιπλέον μπορεί να ισχυριστεί και ότι «θυμήθηκε» και το πάγιο αίτημα της μεταπολιτευτικής αριστεράς, κάπως αργά βέβαια αλλά υπήρξε…

Από εκεί και πέρα όμως το βρώμικο σχέδιο των Συριζαϊκών εγκεφάλων είναι με την εφαρμογή αυτού του εκλογικού εξαμβλώματος να ενισχυθούν οι αντιμητσοτακικές δυνάμεις μέσα στην Ν.Δ., ενώ δεν αποκλείεται αν περάσει η πρόταση η αξιωματική αντιπολίτευση να διασπαστεί. Έτσι ο Μητσοτάκης θα είναι αδύνατον να πάρει ποσοστό τέτοιο που να του επιτρέπει να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση σαν πρώτο κόμμα… Ήδη το λεγόμενο «Καραμανλικό λόμπυ» ετοιμάζεται για όλα αυτά τα ενδεχόμενα!… Το αν αυτό διαλύσει την Ελληνική πολιτική σκηνή και μετατρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης σε άθλο, ουδόλως απασχολεί τους Συριζαίους… Το αν η χώρα καταντήσει ένα ακυβέρνητο καράβι και μάλιστα μέσα στην χειρότερη οικονομική θύελλα που περνάει τα τελευταία χρόνια δεν τους αφορά… Αντίθετα δείχνουν να το επιδιώκουν!… Όσοι ψηφίσουν αυτό τον εκλογικό νόμο όχι μόνο οι Συριζανέλ αλλά και ο Λεβέντης ή οι Χρυσαυγίτες θα είναι συνεργοί σε αυτό το έγκλημα.

Καθόλου απίθανο αν δεν τους βγει η απλή αναλογική οι μυστικοσύμβουλοι του Τσίπρα να βάλουν μπροστά ένα σενάριο μιας τεχνητής κρίσης με τους εταίρους-δανειστές, με αντικείμενο δήθεν κάποιες κοινωνικές παροχές τις οποίες θα θέλει να δώσει η κυβέρνηση και οι «κακοί» Ευρωπαίοι με το ΔΝΤ αρνούνται, με σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες αντιευρωπαϊκής υστερίας, ώστε να συσπειρώσουν ένα κομμάτι του κεντροαριστερού χώρου, και να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση…

Πότε δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα μια αριστερά στην εξουσία χωρίς αρχές, ιδανικά, αξιοπρέπεια και κυρίως ηθικούς φραγμούς… Κάτω από μια ψευτομαγκιά ένα κοντσαβακισμό, ένα μίσος για τους «άλλους» και κάποιες παραχωρημένες ιδεοληψίες Σταλινικού παρελθόντος κρύβεται ο εκδικητικός κυνισμός της ηττημένης Αριστεράς που εξαπάτησε τον κόσμο της, αλλά τα δίνει όλα για να απολαύσει μαζί με τους φασίστες του Καμμένου την γλύκα της εξουσίας. Μιας βρωμερής, τρισάθλιας καιροσκοπικής Σταλινοφασιστικής Αριστεράς που αποτελειώνει μια χώρα μετατρέποντας την σε Βενεζουέλα των Βαλκανίων!…

Μιας αριστεράς που έχει κατορθώσει να πείσει τον «εξυπνότερο λαό του κόσμου» που ζει στην «ομορφότερη χώρα του κόσμου», ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του να πιστεύει ακόμα, ότι αυτή η εθνικολαϊστική συμμορία θα τον βγάλει από την κρίση!… Την ίδια στιγμή που ενώ του πετσοκόβει τις συντάξεις, του λέει ότι τις «αναπαλαιώνει», σκεπτόμενη πονηρά: σιγά μην καταλάβουν τι σημαίνει «αναπαλαίωση», μάλλον θα νομίσουν ότι θα τους ξαναφέρω το ΕΚΑΣ… Και ενώ την ίδια στιγμή και πάλι ζητάει από τον «εξυπνότερο λαό» να πληρώσει μπροστά το 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς, (χωρίς να διευκρινίζεται αν στην περίπτωση που δεν έχει καθόλου εισόδημα, ή πεθάνει, η προείσπραξη θα επιστραφεί τουλάχιστον στους… κληρονόμους).

Ψευδόμενη ασύστολα αυτή η Αριστερά με την στήριξη των ΑΝΕΛ, χτίζει ένα νέο κρατισμό της δικής της διαφθοράς και διαπλοκής, σκορπώντας ανέξοδα στον «εξυπνότερο λαό» ατάκες γεμάτες «αξιοπρέπεια», «υπερηφάνεια» και «Λαϊκή κυριαρχία»… Ιδίως την τελευταία.
Αυτοί, οι κατά δήλωση τους, κομμουνιστές του Σύριζα τρέφουν μια βαθειά αντισυστημική κουλτούρα εμποτισμένη από τις σκληροτράχηλες λενινιστικές και μαοϊκές παραδόσεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και της νέας Αριστεράς της Λατινικής Αμερικής. Και επειδή δεν υπάρχει πια η πάλαι πότε κραταιά ΕΣΣΔ από την οποία έπαιρνε πάντα «γραμμή» η Ελληνική Αριστερά, τώρα έχουν στραφεί προς την Βενεζουέλα, την Βολιβία (μερικοί και προς την Κούβα…), που αποτελούν πλέον τα ιδεολογικά πρότυπα τους.

Και αρνούνται ακόμα και τώρα να παραδεχτούν ότι όχι απλώς ηττήθηκαν, αλλά συντρίφθηκαν από τις αφομοιωτικές δυνάμεις του κοινοβουλευτισμού και της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Η παγκοσμιοποίησή της οικονομίας και οι διεθνείς θεσμοί, όχι μόνο εμπόδισαν τον Σύριζα να «αλλάξει την Ευρώπη» αλλά τον γελοιοποίησαν και τον ταπείνωσαν κιόλας. Και όμως επιμένουν…


* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι τ. πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. και εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.)