Η Δημοκρατία θριάμβευσε, αλλά πρέπει να θριαμβεύσει κι άλλο: μαζί με το σκάνδαλο Novartis θα πρέπει να ερευνηθούν και όσοι επιχείρησαν -με την “θεωρία της σκευωρίας”- να το συγκαλύψουν

Του Νίκου Λακόπουλου

Για την αξιωματική αντιπολίτευση το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis αποτελεί θρίαμβο της Δημοκρατίας αφού έδειξε πως δεν υπάρχει σκευωρία, αλλά σκάνδαλο. Για την Ελένη Τουλουπάκη ο “Πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει – αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του αυτή η Μάχη που θα απογυμνώσει το »Σύστημα» και θα δείξει πόσο λίγο και αδύναμο είναι μπροστά στην αλήθεια του Θεού».

Υπάρχει λοιπόν ένα σύστημα που έχασε μια μάχη, αλλά δεν ηττήθηκε και το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σκάνδαλο Novartis, αλλά “το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι Θεσμοί της” για την πρώην εισαγγελέα.

Το φιάσκο της θεωρίας της σκευωρίας αποκάλυψε ένα πολιτικό-δικαστικό σύστημα με τη σύνδρομή μέσων ενημέρωσης που δεν συγκάλυψαν μόνο ένα σκάνδα΄λο που εμπλέκονται πρόσωπα δύο κομμάτων, αλλά επιχείρησε να τιμωρήσει δημοσιογράφους και την εισαγγελέα που το αποκάλυψαν. Να στείλει δηλαδή στη φυλακή όχι τους ενόχους, αλλά όσους επιχείρησαν την αποκάλυψη.

Οι διαρρο΄΄ες παραπληροφόρησης πριν την απόφαση που έδειχναν πώς θα υπήρχε μια άλλη απόφαση έδειξαν τη συνεργασία δικαστικών, δημοσιογράφων και κυβέρνησης -που εν προκειμένω ΄λειτούργησε ως συντονιστής ενός παρακράτους.

Το σκάνδαλο δεν ΄ήταν μόνο αυτό καθώς τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης -που υποστήριξαν την θεωρία της σκευωρίας- εξαφάνισαν την είδηση από την πρώτη σελίδα. Αυτό που μένει δεν είναι η δικαίωση για τους διωκόμενους, αλλά ότι τελικά παραπέμ΄πονται οι Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη για άλλη υπ΄όθεση.

Στο μεταξύ όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis -και πιθανό σε άλλα σκάνδαλα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας- κυκλοφορούν ελεύθεροι έχοντας πάρει πράγματι λεφτά σε βαλίτσες έχοντας δώσει ένα μάθημα σε όσους επιχείρησαν να τους ξεσκεπάσουν.

Το νέο σκάνδαλο είναι η συγκάλυψη του σκανδάλου

Το πολιτικό σκάνδάλο είναι μεγαλύτερο από αυτό της Novartis αφού τελικά η τιμωρία δεν επιχειρήθηκε γιατί παραπέμθηκαν -πλην ενός- οι δέκα πολιτικοί, αλλά γιατί τόλμησαν να τους ερευνήσουν. Η συμμορία και η εγκληματική οργάνωση δεν ήταν αυτοί, αλλά οι δημοσιογράφοι και η εισαγγελέας.

Η “συμμορία” αυτή έδρασε “ως ομάδα συνωμοτών κατά του Πολιτεύματος” κατά τον Αντώνη Σαμαρά και κατά του κράτους δικαίου και των θεσμών κατά τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η σκευωρία -που δεν υπήρξε- για τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν ένας κίνδυνος για τη Δημοκρατία και έγινε “από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο Παπαγγελόπουλο». 

Η αντιστροφή αυτής της θεωρίας -σύμφωνα με την οποία ένας Πρωθυπουργός έλεγε στη Βουλή πως “αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία” μιλώντας για υποκοσμο οδηγεί σε ένα τρομακτικό συμπέρασμα: υπήρξε σκευωρία συγκάλυψης, αλλά από άλλη συμμορία και άλλο υπόκοσμο.

Η συνομιλία Βαξεβάνη- Μανιαδάκη που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρώτος είναι αποκαλυπτική για τις πρακτικές αυτού του υπόκοσμου:

 Βαξεβάνης: Τι σου έλεγε δηλαδή; Ότι θα σε γαμήσει;
Μανιαδάκης: Ότι θα γαμήσουμε τους μάρτυρες και θα γαμήσουμε και τη Δικαιοσύνη.
Βαξεβάνης: Και τους εισαγγελείς δηλαδή.
Μανιαδάκης: Ότι μόλις βγουν πάνω θα περάσουν νομοθεσία γι’ αυτό.

Όταν το κράτος λειτουργεί ως παρακράτος

Ο άνθρωπος που θα “γαμήσει” την Δικαιοσύνη είναι κεντρικός τραπεζίτης, ο παράγοντας της Novartis οργάνωνε επιχειρηματικά δείπνα για μελλοντικό πρωθυπουργό και ο σημερινός Πρωθυπουργός έκανε ένα μεγάλο σφάλμα προεξοφλώντας στη Βουλή πως οι δημοσιογράφοι είναι συμμορίτες που θα πάνε φυλακή ως υπόκοσμος.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον δεν είναι μόνο το σκάνδαλο Novartis που ξανανοίγει ως υπόθεση, α΄λλά ποιο ρόλο έπαιξε στη συγκάλυψη κι ακόμα χειρότερο ποιο ρόλο έπαιξε το “σύστημα” -κατά την Τουλουπάκη- και τα “αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα” στην εκλογή του πρώτα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τελικά στη θέση του πρωθυπουργού -που επείγεται να δείξει στη Βουλή τι πρέπει να κάνει η Δικαιοσύνη.

Φαίνεται πως κάτι δεν πήγε καλά στην υπόθεση και το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ανοίγει ξανά την υπόθεση και ήδη ανοίγουν οι φάκελοι για αδιευκρίνιστα ποσά ενώ αναμένεται νέα διερεύνηση του σκανδάλου.

Μόνο που πλέον υπάρχουν δυο ακόμα ζητήματα: ποιος ΄έστησε την θεωρία της σκευωρίας, ποιοι την υπηρέτησαν και ποιος ήταν ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης και του παραδικαστικού κυκλώματος στην υπηρέτηση αυτής της θεωρίας.

“Το έχω πει πολλές φορές: το ρεπορτάζ συνεχίζεται! Οι βόμβες μέσα στη δικογραφία της Νοβάρτις θα αποκαλυφθούν! Όπως έχουν πει οι προστατευόμενοι μάρτυρες οι μίζες δίνονταν σε μετρητά , αλλά υπάρχουν ίχνη από το ξέπλυμα των μιζών με ακίνητα, μετοχές κλπ , όλα θα βγουν στο φως! Τέρμα το σκοτάδι και το ψέμα!” λέει η Γιάννα Παπαδάκου.

“Ο φορολογικός έλεγχος που άρχισε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία εμφανίζονται «ορφανά» σε σχέση με τους καταθέτες τους θα αποδώσει καρπούς και θα φωτίσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, το οποίο ζημίωσε τον ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια ευρώ από τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Άνθρωποι που δεν είχαν να πληρώσουν τα πανάκριβα φάρμακα πέθαναν, άλλοι βομβαρδίστηκαν με ποσότητες φαρμάκων που δεν χρειαζόταν να πάρουν και την ώρα που κόβονταν μισθοί και συντάξεις, πηγαινοέρχονταν φάκελοι με χιλιάδες ευρώ σε προθαλάμους υπουργικών γραφείων”.