Σκάνδαλο Novartis: Οι δηλώσεις που εκθέτουν Μητσοτάκη, Σαμαρά, Άδωνι, Βενιζέλο, Λοβέρδο και Αβραμόπουλο

 «Αρκετή η πλάκα, έλεος πια με τους αλήτες […] Υπάρχει μια συμμορία με αρχισυμμορίτη».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Ανδρέα Λοβέρδο –και να φανταστείτε ότι δεν είναι η πλέον χαρακτηριστική όσων έχουν γίνει στα τέσσερα χρόνια του θέματος, μέχρι την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, οπότε και τα περί «σκευωρίας» γύρισαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους!

«Θα τους γδάρω! Δεν θα μου γλιτώσει ούτε ένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους, ο άθλιος και αχρείος! Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε, ούτε μία στο εκατομμύριο! Δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε! Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι! Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας;», δήλωνε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ίδιο μήκος κύματος με τον «αδερφό» του Ανδρέα Λοβέρδο!

Ας σταθούμε όμως πρώτα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωνε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι σκευωρία», ενώ μόλις στις 30 Ιανουαρίου έλεγε στη Βουλή αναφερόμενος στους δημοσιογράφους που η πλειοψηφία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να οδηγήσει στο εδώλιο, αλλά το Δικαστικό Συμβούλιο απάλλαξε από κάθε κατηγορία: «Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία»!

«Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική δημοκρατία πάντως δεν θα την ανατρέψουν. Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο. Θα τους πάω ως το τέλος. Και δεν θα γλιτώσουν», «προειδοποιούσε» ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα πρέπει ίσως από τον πρόλογο του θέματος να επισημάνουμε και τη δήλωση του «θεωρητικού» της υπόθεσης Ευάγγελου Βενιζέλου: «Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα. Για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας. Και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων»!

1. Κυριάκος Μητσοτάκης

– 5/4/2019, Συνέντευξη στο OPEN (Έλλη Στάη):

«Μα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι σκευωρία. Εδώ μιλάμε ότι βγήκαν και μας είπαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του νεοελληνικού κράτους, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί τίποτα, περιμένω τη Δικαιοσύνη με μεγάλη καθυστέρηση να πω, να μας πει επιτέλους τι έχει βγει σε αυτή την υπόθεση[…]ως προς την ένταση, ως προς την πολιτική εκμετάλλευση, ως προς τον τρόπο με τον οποίο ενεπλάκη για να κρεμαστούν δέκα άνθρωποι στα μανταλάκια για να γυρίσω πίσω στη δικαιοσύνη, βέβαια είναι σκευωρία. Είναι ένα κατασκεύασμα. Αυτό δε σημαίνει, προς θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis. Ή δε σημαίνει a priori ότι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι. Αλλά σ’ αυτή τη χώρα σας παρακαλώ επιτέλους, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Και το να βρίσκεται ξαφνικά Υπουργός έξω από το Μαξίμου ν’ ανακοινώνει πράγματα, να υπάρχει γνώση της δικογραφίας, να διαρρέει η δικογραφία, αυτές είναι πρακτικές παρακράτους. Και επειδή οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί, γι’ αυτό και δεν τους πολυενδιαφέρουν τα θέματα αυτά. Εμένα όμως που μ’ ενδιαφέρει η ποιότητα της δημοκρατίας μας, οφείλω αυτά τα ζητήματα να τ’ αναδείξω[…]Ο τελικός ενορχηστρωτής αυτής της προσπάθειας είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Με τον κ. Τσίπρα πρέπει να συνομιλώ. Και να σας πω κάτι; Δε μ’ ενδιαφέρει και τόσο πολύ να συνομιλώ με τον κ. Τσίπρα, διότι μ’ ενδιαφέρει να συνομιλώ με την κοινωνία. Αλλά εγώ τον κ. Τσίπρα βλέπω υπεύθυνο γι’ αυτή την προσπάθεια. Αυτός πήγε στη Βουλή, αυτός δρομολόγησε τις πολιτικές εξελίξεις».

– 30/1/2022, Ομιλία στη Βουλή:

«Τα γεγονότα λοιπόν αρκούν, γιατί δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας με αυτούς οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το ‘μεγαλύτερο σκάνδαλο’ -όπως έλεγε ο διαβόητος ‘Ρασπούτιν’ της εποχής, Υπουργός σας- αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis, μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά. Θα μιλήσω σήμερα μόνο για λογαριασμό της παράταξης της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος. Δύο πρώην Πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμμένος, τέσσερα στελέχη του κόμματός μας, οι κύριοι Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Σαλμάς, στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από τη Δικαιοσύνη. Πότε επιτέλους θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη; Πότε; Κάντε το τώρα αν έχετε το θάρρος. Διακόπτω την ομιλία μου και πάρτε το λόγο να τους ζητήσετε συγγνώμη που τους κρεμάσατε στα μανταλάκια σε αυτή εδώ την αίθουσα, στην πιο άθλια σκευωρία η οποία κατασκευάστηκε ποτέ. Και σήμερα που οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο κάθεστε σιωπηλός και μειδιάτε κάτω από τη μάσκα. Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας. Και μας κάνετε και κηρύγματα για το Κράτος Δικαίου, εσείς».

2. Αντώνης Σαμαράς

– 6/2/2018, Δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής:

«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άριο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Ν.Δ. που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου, και των συνεργών του εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου, τώρα θα καταλάβουν και εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

– 15/2/2018, Δήλωση μετά την κατάθεση μήνυσης:

«Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική δημοκρατία πάντως δεν θα την ανατρέψουν. Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο. Θα τους πάω ως το τέλος. Και δεν θα γλιτώσουν».

– 22/7/2020, Ομιλία στη Βουλή:

«Κάνουμε το χρέος μας και το κάνουμε στο ακέραιο. Μέχρι τέλους… Για τη δικαιοσύνη, μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά ‘παραμάγαζα’… Για τη δημοκρατία μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά σκευωρίες… Για την πατρίδα, μέχρι τέλους! Αδιαπραγμάτευτο… το ‘μέχρι τέλους’, είναι η δύναμη της αλήθειας, της συνείδησης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παραμηχανισμών παντού! Είναι το ‘ποτέ ξανά’! […] Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πως την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε; […] Γιατί οι σκευωροί έκαναν το κλασικό σφάλμα που δεν κάνουν ποτέ πολιτικοί με στοιχειώδη δημοκρατική παιδεία: Έκαναν το κλασικό λάθος που κάνουν κακομαθημένα παιδιά κομματικού σωλήνα, που νόμισαν ότι η πολιτική ασκείται όπως οι ίντριγκες ανάμεσα στα αριστερά γκρουπούσκουλα και τις ‘συνιστώσες’. Όπου πάντα επιβραβεύεται ο πιο θρασύς και ο πιο μηχανορράφος […] Με υποτιμήσατε, δεν με είχατε διαβάσατε καλά. Νομίζατε ότι εγώ θα κάτσω ήσυχος; Ότι θα λουφάξω και θα φοβηθώ; Θα σας ‘ταράξω στη νομιμότητα’! Δεν φαντάστηκαν ότι από το πρώτο λεπτό θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον όλων […] Η αστική συμπεριφορά είναι πολύ ανεκτική απέναντι στη διαφωνία και τους διαφωνούντες. Αλλά ταυτόχρονα είναι αμείλικτη απέναντι στη σκευωρία και στους σκευωρούς! Η αστική δημοκρατία είναι πολίτευμα αρχών. Κι ένας έντιμος πολιτικός, απαντάει πάντα σκληρά όταν τον αδικήσουν!».

3. Άδωνις Γεωργιάδης

– 10/2/2018, Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (Γιώργος Αυτιάς)

«Το ποινικό μητρώο του κ. Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ Tσίπρα τον Φεβρουάριο του 2017 αυτά που έλεγε τα λεν στις καταθέσεις τους λέξη προς λέξη οι μάρτυρες […] Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Γιώργο Αυτιά θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε».

– 23/2/2018, Συνέντευξη στον Alpha (Ράνια Τζίμα – Σπύρος Λάμπρου)

«Θα τους γδάρω! Δεν θα μου γλιτώσει ούτε ένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους, ο άθλιος και αχρείος! Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε, ούτε μία στο εκατομμύριο! Δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε! Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι! Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; […] Δεν θα πω εδώ, στην προκαταρκτική. Εγώ θα καταθέσω ενόρκως αυτά που γνωρίζω, για το ποιοι φαρμακοβιομήχανοι ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ […] Δεν θα επιτρέψω σε ένα παλιόπαιδο που πήρε την εξουσία με κατάληψη και ψέματα να παίξει με την τιμή και την υπόληψή μου! Και μη νομίζει κανένας ότι είναι ο Πολάκης ή ότι είναι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Τσίπρας είναι. Ο ίδιος. Οι άλλοι είναι εκτελεστικά όργανα».

– 24/6/2020, Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 (Γιώργος Παπαδάκης):

«Άλλη μια πράξη κατάχρησης της εξουσίας της κ. Τουλουπάκη για την οποία πρέπει να μπει φυλακή, γιατί παραβίασε το Σύνταγμα. Αυτή είναι η βαρύτερη πράξη της. Όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί ορκιζόμαστε πίστη στο Σύνταγμα. Η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα. Αυτό είναι για πολλά έτη φυλακή. Δεν απειλών. Το Σύνταγμα είναι ιερό κείμενο και η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να το παραβιάσει για να κάνει πολιτικό χατήρι στον ΣΥΡΙΖΑ».

– 1/7/2022, Ομιλία στη Βουλή (το πρωί αμέσως μετά τη βραδινή παραπληροφόρηση για το περιεχόμενο του βουλεύματος):

«Για μένα προσωπικά και όλους όσοι κατηγορηθήκαμε άδικα για την υπόθεση της Novartis, η χθεσινοβραδυνή εξέλιξη με το αμετάκλητο βούλευμα των δικαστών, για την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο, για μια σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων, του κ. Παπαγγελόπουλου, πρώην αναπληρωτού υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυρίας Τουλουπάκη, πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα σημαντικό, για εμάς βήμα, για την απόδειξη αυτής της σκευωρίας. Δεν μπορώ προφανώς να προδικάσω το αποτέλεσμα μίας δίκης και θέλω η δίκη να είναι καθαρή και έντιμη. Όλοι οι κατηγορούμενοι, φυσικά και οι δύο συγκεκριμένοι, διατηρούν ακέραιο το τεκμήριο της αθωότητας, όπως συμβαίνει στον Δυτικό κόσμο. Αποτελεί, όμως, για όλους εμάς ηθική δικαίωση μέχρι στιγμής ότι τόσο ανακρίτρια, όσο και εισαγγελεύς, όσο και το Δικαστικό Συμβούλιο, τρία διαφορετικά δικαστικά επίπεδα, τεκμηρίωσαν και υιοθέτησαν την άποψη ότι εδώ υπήρξε μία οργανωμένη σκευωρία. Το τι τελικώς θα συμβεί στη δίκη θα το δούμε όταν τελειώσει αυτό το Ειδικό Δικαστήριο, που νομίζω θα προκαλέσει πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δεν θα αφήσει σε κανέναν πολιτικό την πολυτέλεια να κρύβεται, όπως μέχρι σήμερα».

4. Δημήτρης Αβραμόπουλος

– 24/1/2022, Δήλωση:

«Η ολοκλήρωση της έρευνας των πολιτικών που συκοφαντήθηκαν στη σκευωρία Novartis ανοίγει το πιο σημαντικό κεφάλαιο της πλήρους αποκάλυψης όλων των πτυχών της σκευωρίας, της απόδοσης ευθυνών σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και της υποδειγματικής και αυστηρής τιμωρίας της συμμορίας των σκευωρών […] Σε ό,τι με αφορά οι τίτλοι τέλους θα μπουν, όταν αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν αυστηρά οι σκευωροί και εκείνοι που ανέλαβαν να εκτελέσουν τα ‘συμβόλαια’εξόντωσης».

– 13/2/2022, Δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του αποδεικνύουν ότι επιχειρούν να καθοδηγήσουν, να ελέγξουν, και να υπαγορεύσουν στη Δικαιοσύνη τις επιδιώξεις τους εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων και δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι η εποχή αυτή έχει λήξει οριστικά με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Είναι όμως άξιο επισήμανσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Πρόεδρος του αναγορεύονται ως υπερασπιστές των κατηγορουμένων Tουλουπάκη – Βαξεβάνη και λοιπών, τη στιγμή που αυτοί καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την διάπραξη βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων. Φοβούνται άραγε κι άλλες αποκαλύψεις;».

5. Ανδρέας Λοβέρδος

– 13/2/2018, Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 (Γιώργος Παπαδάκης):

«Ορισμένους μην τους ξεγελάει η γραβάτα που φοράω. Μιλάω κι άλλη γλώσσα. Αρκετή η πλάκα, έλεος πια με τους αλήτες […] Υπάρχει μια συμμορία με αρχισυμμορίτη […] Λέω ότι υπάρχει πολιτικός ιθύνων νους και 100% πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την υπόθεση».

– 8/4/2019, Δήλωση:

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: Πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει. Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».

– 6/6/2022, Άρθρο στα ΝΕΑ «Τι απαντώ στους σκευωρούς της Novartis»:

«Όταν η πραγματικότητα και τα γεγονότα είναι αμείλικτα, τότε ο πνιγμένος προσπαθεί να πιαστεί απ’ τα μαλλιά του. Αυτή η διαπίστωση είναι παγκοίνως παραδεκτή, φαίνεται, όμως, όχι και από εκείνους που εξύφαναν και εκτέλεσαν την σκευωρία Νοβάρτις, οι οποίοι βρίσκονται σε πανικό και κατά κυριολεξία τρέμουν τη νομοτέλεια Ύβρις –Άτις – Νέμεσις –Τείσις».

6. Ευάγγελος Βενιζέλος

– 6/2/2018, Δήλωση:

«Εξέτασα τον φάκελο που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία στη Βουλή. Τα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού, είναι μόνον τρεις καταθέσεις, ανώνυμων, απροσδιόριστων, ‘προστατευομένων’ μαρτύρων. Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους, με φανερό το πρόσωπό τους ώστε να μπορεί να αντικρουστεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Διαχρονικά, επί δεκαετίες ολόκληρες. Η αξιολογική μου κρίση είναι εύκολη γιατί η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία, τελείως παρεμπίπτουσα. Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα. Για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας. Και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα, ή εν πάση περιπτώσει αν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιον και για κάποτε, αυτό ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα, για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

– 21/2/2018, Ομιλία στη Βουλή:

«Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας γιατί, εάν ο μάρτυρας είναι δημοσίου συμφέροντος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να του δώσει πλήρη ασυλία, να διατάξει αποχή οριστική από την ποινική δίωξη. Και για τους ηθικούς αυτουργούς; Και για τους συνεργούς; Και για τους εισαγγελείς στην κατάχρηση εξουσίας; Και για τα μέλη της κυβέρνησης στην εσχάτη προδοσία; Ο σφετερισμός της ιδιότητος του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν θεμελιώδεις θεσμοί του πολιτεύματος, όπως η διάκριση των εξουσιών, είναι ο ορισμός του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα. Και υπάρχει πάντα το Στρασβούργο. Αμέσως».

– 11/4/2019, Δήλωση:

«Ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας, δηλαδή της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί δεν τίθεται. Υπάρχει χρονική άνεση για τη διερεύνηση».

ΑΠΟ ΤΟ LA POLITICA.GR