Η Ευρώπη σε προπολεμικό οργασμό! 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Η εμπνεόμενη από …. δημοκρατικές αξίες businesswoman, πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μετά την ψιλοδουλειά με τα εμβόλια, δήλωσε ευθέως “Η Ευρώπη πρέπει να αγοράζει περισσότερα όπλα και να αγοράζει ευρωπαϊκά”, αλλάζοντας πίστα ισχυρότερων οικονομικών συμβολαίων! Από κοντά και ο άλλος … δημοκράτης, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός της Πολωνίας τώρα, λίγο πιο κυνικός δήλωσε, “Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια νέα προπολεμική εποχή, ο μόνος τρόπος για να μας σέβεται ο κόσμος, είναι να γίνουμε μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη”. 

Με λίγα λόγια, η Ευρώπη που θα αλλάζαμε από μέσα παλιά και η Ευρώπη που θα αλλάξουμε στο μέλλον όπως, προς το παρόν θα μας πιέσει ακόμη περισσότερο οικονομικά, αλλάζοντάς μας τα “φώτα”, λεηλατώντας ότι μας λείπει ήδη από τα εισοδήματά μας. Είναι ο τρόπος να μας … σέβεται ο κόσμος, είπε ο θρασύς Πολωνός, αντί του να μας υπολογίζει, να μας φοβάται, γιατί αλίμονο ο σεβασμός να απέρρεε από την δυνατότητα κατοχής ισχυρού οπλισμού! 

Τον λόγο του να γίνουμε αίφνης μια στρατιωτική δύναμη, δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν οι τσιφλικάδες και σερίφηδες, μελλοντικοί στρατηγοί της νέας μεγάλης αρπαχτής. Το να ισχυρίζονται πως έτσι θα ξεφύγουμε από την εξάρτηση των ΗΠΑ, τους καθιστά ακόμη πιο γελοίους από ότι υπήρξαν ίσα με τώρα. Για σκιάχτρο της Ρωσίας, δεν χρειάζονται περαιτέρω αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες (έχουν διπλασιασθεί από το 2022 ήδη), εκτός εάν οι ΗΠΑ επιθυμούν να μας χρεώσουν το κόστος, απαλλασσόμενες οι ίδιες! Ποιος άλλος ο λόγος λοιπόν, πέρα αυτού της εξυπηρέτησης μέσω νέων μιζών;  Ασταμάτητος και ευρηματικός ο τρόπος των ευρωπαίων αξιωματούχων υπαλλήλων του εμπορίου και η ξεκάθαρη στήριξη πλουτισμού, ακόμη και ευρωπαϊκών εταιρειών, αλλά με παγκόσμια κεφάλαια. Με διάσπαρτους φασίστες αρχηγούς και άλλους εκκολαπτόμενους ανά την Ευρώπη, υπό την αιγίδα της ασφαλώς, δεν μπορεί κανείς να μου απαγορεύσει την πονηρή σκέψη, πως επιθυμούν να δώσουν την ευκαιρία δράσης σε έναν νέο Χίτλερ. Μια ενωμένη πραγματικά Ευρώπη, δεν έχει και ούτε θα υπάρξει ποτέ, γιατί απλώς δεν εξυπηρετεί κανέναν από ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, τις υπάρχουσες δηλαδή μεγάλες στρατιωτικές αλλά και βιομηχανικά παραγωγικές υπερδυνάμεις. Με τις πρώτες να έχουν το μονοπώλιο της εκμετάλλευσης, αλλά και τους πρόθυμους από πάντα, αμειβόμενους πιστούς υπαλλήλους. 

Άρα μιλάμε και πάλι για καλές μπάζες αναμεταξύ των, μια επίσημη επέκταση της εμπορικής και συνάμα στρατιωτικής μηχανής του ΝΑΤΟ, για το … καλό μας και με δικά μας χρήματα. Τώρα αν κάτσει και κάποιο ατύχημα με έναν από τους πολλούς ψυχασθενείς, ε, πάλι σε καλό θα τους βγει, μια και θα έχουν εξαντληθεί τα εμπορεύματα. Η Ευρώπη των ιδεών, του πολιτισμού και των αγώνων, σε προπολεμικό οργασμό εν έτη 2024, με ηγέτες απατεώνες, ανόητων στοιχειωδώς λαών. 

Πηγή ieidiseis.