Η νέα ανάρτηση του Βαγγέλη Αντώναρου για τους “φωστήρες” της ΝΔ

Του Νίκου Γαλάτη

Η νέα ανάρτηση του Βαγγ. Αντώναρου στο Facebook τα βάζει με τους “φωστήρες” της ΝΔ -“όσοι δεν δούλεψαν ποτέ, καθηγητάδες που μόνο από θεωρία σκαμπάζουν, δήθεν τεχνοκράτες που ούτε περίπτερο δεν έχουν μανατζάρει”. Και μετά αναρωτιούνται γιατί κλείνει η ψαλίδα, γράφει.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος διαγράφηκε πρόσφατα όταν τάβαλε με τον Άδωνι Γεωργιάδη και βέλει πλέον ευθέως κατά της ηγεσίας της ΝΔ. “Όταν κάποιος είναι βέβαιος για την αθωότητά του, όπως προφανώς είναι ο κ. Σαμαράς και πολλοί άλλοι, δεν έχει να χάσει τίποτα από το να εμφανιστεί και να μιλήσει στην επιτροπή» είχε αναρτήσει λίγο καιρό πριν.

Τώρα μιλάει για «φλυαρία χωρίς αρχή μέση και τέλος.Και κυρίως: Χωρίς ουσία!”

“Οι φωστήρες της Νέας Δημοκρατίας μιλάνε αδιάκοπα — φυσικά με “ανωθεν” έμπνευση: () Για αναπτυξιακά μοντέλα() Για ανταγωνιστικότητα () Για start-ups() Για μεταμνημονιακό σχεδιασμό ( χωρίς να αντιλαμβάνονται τι πολιτικό δώρο κάνουν στη κυβέρνηση)() Για μείωση φόρων στις επιχειρήσεις — αλλά όχι στους μισθωτούς. Αυτά τους λένε όσοι δεν δούλεψαν ποτέ ουσιαστικά (όχι κατ’ απονομήν!) στη ζωή τους, καθηγητάδες που μόνο από θεωρία σκαμπάζουν, δήθεν τεχνοκράτες που ούτε περίπτερο δεν έχουν μανατζάρει. Αυτά λένε κι οι ίδιοι. Και μετά αναρωτιούνται γιατί κλείνει η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις – και που είσαι ακόμη!”

Πέρασε πολύς καιρός αφότου ο Β. Αντώναρος είχε τρολάρει στο τουίτερ τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν δήλωσε πώς ήταν πολιτικός κρατούμενος κι εξόριστος- όταν ήταν έξι μηνών! «Η αυτογελοιοποίηση είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, κι ακόμη χειρότερο είναι να μην πάρεις είδηση τι πατάτα έκανες…».

Η διαγραφή όμως ήρθε όταν ο έμπειρος δημοσιογράφος τάβαλε με τον “δοτό” αντιπρόεδρο: “Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. (…) Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους “λεκιάζουν” την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης”.. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες”.

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πρωτοβουλίες και διέγραψε τον Αντώναρο που πλέον με νέες αναρτήσεις, όπως η χθεσινή, αποδομεί τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ.  Η κατάληξη της ανάρτησης είναι η μόνιμη επωδός των αναρτήσεων – και αινιγματική: “Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού. Είμαστε πολλοί. Είμαστε όλο και πιο πολλοί.».