Η ΝΔ έκλεισε άρον-άρον την Εξεταστική

Με ένα σκανδαλώδη και αυταρχικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία απέρριψε όλα τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για κλήση νέων μαρτύρων και έκλεισε άρον άρον τις διεργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Τα κόμματα έχουν προθεσμία δέκα ημερών προκειμένου να καταθέσουν τις πορισματικές τους θέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι αποφασισμένος να πέσει φως στην υπόθεση και για αυτό θα επιμείνει να καταθέσουν – μεταξύ άλλων – οι επιχειρηματίες Λαβράνος και Μπίτζιος στην επικείμενη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  χαρακτήρισαν τη σημερινή μέρα «ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία» και κατήγγειλαν «την μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι o Σταμάτης Τριμπάλης, διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή».

«Αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ‘ αναφέρουν. “Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε το «εσπευσμένο κλείσιμο/κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής». Όπως σημείωσε, «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έκλεισαν οι διαδικασίες μίας Εξεταστικής Επιτροπής -παρωδία.

«Κλείνει άρον-άρον η Εξεταστική για τις υποκλοπές από την Μητσοτάκης Α.Ε. όπως αναμενόταν, χωρίς καμία διαλεύκανση, καμία διερεύνηση, κανένα “φως”. Το παρακράτος των υποκλοπών, των κλοπών και του αυταρχισμού του καθεστώτος Μητσοτάκη επιλέγει πάλι την συγκάλυψη των εγκλημάτων του» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.