Η περιθωριοποίηση της δημοκρατικής παράταξης και το ενδεχόμενο να είναι δεύτερο το “κόμμα Κασιδιάρη’ στις δημοτικές εκλογές, όπως επιδιώκει η “Νέα Δημοκρατία”

Του Νίκου Λακόπουλου

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την δική του υποψηφιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά και η Νέα Δημοκρατία με τον Μπακογιάννη μάλλον εύχεται να βρεθεί απέναντί του ο Κασιδιάρης για να σημειώσει πρωτοφανή εκλογικά ποσοστά στον δεύτερο γύρο.

Αυτός είναι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία δεν επιχείρησε καν να εμποδίσει τον Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με ό,τι έκανε η κυβέρνηση για τις βουλευτικές εκλογές.

Το αντάρτικο των εννέα βουλευτών των ‘Σπαρτιατών” αποκαλύπτει πως ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης που επιχειρεί την ανατροπή του προέδρου τους με “απόλυτα διαφανείς συνεδριακές διαδικασίες”.

Το συνέδριο του κόμματος δηλαδή “με τη συμμετοχή της βάσης εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας” θα αναζητήσει νέο αρχηγό -για τη Βουλή- που θα παίρνει εντολές από το κελί του πραγματικού αρχηγού που πέτυχε απολύτως το στόχο του: το κόμμα Κασιδιάρη είναι στη Βουλή και ο ίδιος κατεβαίνει για να γίνει δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης γελά μέσα στο κελί του κυρίως γιατί διέσυρε την ελληνική δημοκρατία με απόλυτα… δημοκρατικές διαδικασίες και κατάφερε να ξεπεράσει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές έχοντας τουλάχιστο εννέα πιστούς βουλευτές.

Η παλιότερη κάθοδος του στις δημοτικές εκλογές του έφερε ένα ποσοστό 16,2% και η νέα στις προσεχείς εκλογές -όπως και στις ευρωεκλογές- θα καθορίσουν την επιρροή του στο εκλογικό σώμα καθώς αναμένει την αποφυλάκισή του.

Η άκομψη απόπειρα να αποκλειστεί από τις εκλογές το κόμμα του μάλλον ευνόησε τον Ηλία Κασιδιάρη που κατάφερε να βάλει στη Βουλή ένα άγνωστο κόμμα χωρίς γραφεία που πήρε 241.000 ψήφους μέσα σε δυο βδομάδες.

Η είσοδος στη Βουλή των Σπαρτιατών συνοδεύτηκε από μια απόπειρα επανεμφάνισης της ‘Χρυσής Αυγής” στο πεζοδρόμιο -χωρίς σημαντικά αποτελέσματα: μια διάλυση έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, μια ομοφοβική αντισυγκέντρωση στη Κρήτη και τίποτα άλλο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από το κελί του διατηρεί επικοινωνία με χιλιάδες οπαδούς, η σελίδα των “Ελλήνων” λειτουργεί καθημερινά και η κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν θα καταθέσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη γιατί θα τεθεί σε αργία αν εκλεγεί.

Το ενδεχόμενο να περάσει στο δεύτερο γύρο ο Ηλίας Κασιδιάρης αν ξεπεράσει σε ψήφους τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θάπρεπε να οδηγήσει τα δύο κόμματα σε κοινή επιλογή υποψήφιου δημάρχου -που θα μπορούσε ενδεχομένως να αποσπάσει τον Δήμο από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η κάθοδος των κομμάτων της δημοκρατικής παράταξης με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές -ενώ η Ακροδεξιά στις βουλευτικές πέτυχε αθροιστικά το 13% περιθωριοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειώσουμε πως και τα δύο κόμματα στις βουλευτικές δεν αθροίζουν ούτε 30% συμβάλλοντας στην ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας για πολλά ακόμα χρόνια με την πιθανότητα να κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι στο μέλλον ανάμεσα σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση και μια ακροδεξιά αντιπολίτευση.

Αν η παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη η Νέα Δημοκρατία θα έχει πετύχει να περιθωριοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και να πετύχει ένα συντριπτικό ποσοστό στον δεύτερο γύρο για τον Κώστα Μπακογιάννη.