«Η πολιτεία των πουλιών»: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ηλία Ιωσηφίδη

SONY DSC

Προβολή ντοκιμαντέρ από το ΠΙΟΠ

Ολοκληρώνοντας τον μηνιαίο κύκλο προβολών με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη Δευτέρα 8 Μαΐου (ώρα 18:00), το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η πολιτεία των πουλιών» (Ελλάδα | 2007, Διάρκεια: 85’), παρουσία του σκηνοθέτη του Ηλία Ιωσηφίδη, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Η Λίμνη Κερκίνη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ευρώπης. Σπάνια και απειλούμενα πουλιά χρησιμοποιούν τη Λίμνη ως μόνιμη ή προσωρινή κατοικία. Το παραλίμνιο, ωστόσο, δάσος της ιτιάς, στο οποίο φωλιάζουν τα πουλιά, τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται με νερό εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Πολλά δένδρα ξεραίνονται και η αποικία των πουλιών χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται. Ο Παναγιώτης Χατζηγιαννίδης, φύλακας της Λίμνης, και ο Γκόρντον Ράμελ, οικολόγος και ποιητής, αποκαλύπτουν το πρόβλημα και προκαλούν την οικολογική ευαισθησία των θεατών για το αναφαίρετο δικαίωμα των πουλιών για τον δικό τους ζωτικό χώρο.

Η ταινία έχει λάβει το 1ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους και Βραβείο Φωτογραφίας στο 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (2007),  καθώς και το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 10ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών κινηματογράφου του ΕΚΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα-Παρασκευή (10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος / Τ: 210 3418051 | www.piop.gr