Η πόρτα που ανοίγει η Φώφη

«Είμαι πρόεδρος, πήρα μια απόφαση, αναλαμβάνω την ευθύνη και θα κριθώ» είπε μιλώντας στον Alpha η Φώφη Γεννηματά. «Σέβομαι τον Κώστα Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα όσα ανυπόστατα του έχουν προσάψει, αλλά ο κ. Σημίτης, αυτή τη στιγμή, δεν είναι πρόεδρος του κόμματος και ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας ευρωβουλευτής και οφείλει να κάνει το καθήκον του από τη δική του θέση ευθύνης».

Kι αφού υπογράμμισε ότι «αυτό ήταν μόνον η αρχή», προειδοποίησε τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ πως όποιος δημιουργήσει εσωστρέφεια και πρόβλημα ενότητας στην παράταξη σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία «θα κριθεί αυστηρά».

Για όσους δεν κατάλαβαν: “Από πότε ένας πρόεδρος είναι όμηρος των επιλογών των στελεχών του και των προσωπικών τους επιλογών; Μου είναι αδιανόητο όλο αυτό. Ας το κατανοήσουν όλοι είμαι πρόεδρος έκανα μια επιλογή και θα κριθώ γι’ αυτή.  Όλοι οφείλουν να είναι στρατιώτες”.

Η αποπομπή  Βενιζέλου -αισχρά γα πολλούς- έχει το πολιτικό σκεπτικό ότι ” έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε κι εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και αυτό που χρειάζεται είναι να ηττηθεί η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές».

Με λίγα λόγια η Φώφη πιστεύει ότι διώχνοντας τον Βενιζέλο και βάζοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Καμίνη, θα τρέξουν όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν Κινάλ.

Πράγματι άνοιξε μια πόρτα, αλλά δεν ξέρουμε πού οδηγεί. Μπορεί και στο Ψυχιατρείο, αφού ως γνωστόν “μωραίνει ο Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι”…