«Η φόρμα της μάσκας» -Αποκριάτικα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τις Απόκριες και διοργανώνει εργαστήρια κατασκευής μάσκας για μικρούς και μεγάλους. Η μάσκα αποκρύβει ή απεικονίζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συναισθήματα, προστατεύοντας παράλληλα το πρόσωπο που τη φοράει. Οι συμμετέχοντες, με έμπνευση έργα του Πάμπλο Πικάσο και επιλεγμένο εθνογραφικό υλικό, θα εξερευνήσουν τη φόρμα της μάσκας και με οδηγό τη φαντασία τους και απλά υλικά θα δημιουργήσουν τη δική τους εκφραστική πολύχρωμη φιγούρα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00) το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για ενήλικες, ενώ την Τρίτη 1η Μαρτίου (ώρα 17:30) θα υλοποιηθεί στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στον Ταύρο προσαρμοσμένο για γονείς και παιδιά, ηλικίας 7 έως 13 ετών.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για το διαδικτυακό εργαστήριο, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση Archivespiop@piraeusbank.gr. Οι 100 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή στη δράση.

Για το εργαστήρι στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ /Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος /Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr