Η  Όλγα έχασε την ευκαιρία

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αν η τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη είχε την έννοια της αναβάθμισης η ευκαιρία να το αποδείξουν χάθηκε με τη διαχείριση δυο περιστατικών μέσα σε ένα 48ωρο.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Ομονοίας δέχθηκε επίθεση από αγνώστους κουκουλοφόρους και μη. Και αντί η υπουργός να ζητήσει ευθύνες από τους αρμοδίους διοικητές γιατί δεν κατάφεραν να συλλάβουν του δράστες και να διατάξει ΕΔΕ για να δούμε γιατί η αστυνομία βρέθηκε… αμυνομένη, έσπευσε να τους… συμπαρασταθεί. Πάλι καλά που δεν τους είπε, αν ξαναδεχθούν επίθεση, να πάρουν το 100.

Και έτσι βέβαια έπαιξε το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο το πολιτικό μάρκετινγκ του κόμματος του έστειλε επί τόπου. Για συμπαράσταση κι αυτός.

Ακολούθησε η απίστευτη ιστορία με τον Ρουβίκωνα. Μια ομάδα ακραίου ακτιβισμού που παίρνει διάφορες  πρωτοβουλίες , κατέλαβε έναν πανεπιστημιακό χώρο στη Φιλοσοφική Σχολή για… έδρα!  Όπως  και σε άλλα ΑΕΙ που χώροι έγιναν άβατο και χρησιμοποιούνται από άσχετους και αγνώστους ακόμη και για διαμονή.

Αντί η Όλγα Γεροβασίλη να ζητήσει από τις πρυτανικές αρχές- που ήταν έτοιμες να το κάνουν- να διευκρινίσουν αν είναι έτοιμες να καλέσουν τις αστυνομικές αρχές για αποκατάσταση της τάξης , ώστε να μην υπάρχει το πρόσχημα παραβίασης του ασύλου-  το άφησε σε… ενδοπανεπιστημιακή διαβούλευση με… εκατέρωθεν επιχειρήσεις κατάληψης και ανακατάληψης του χώρου.

Σα να εξαιρούνται οι πανεπιστημιακό χώροι από την ελληνική νομοθεσία για την εφαρμογή της οποίας δεν θα είχε αντίρρηση κανείς στην πανεπιστημιακή κοινότητα, αν κάποιος έπαιρνε τη πρωτοβουλία- κι αυτός είναι φυσικά είναι ο εισαγγελέας. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

Τα  υπόλοιπα είναι ευκόλως εννοούμενα. Ο Συριζαίοι δεν καλύπτουν κανέναν. Απλώς δεν ξέρουν να κάνουν  τη δουλειά τους.