Θα είχε εκπομπή σε ελληνική τηλεόραση ο Στίβεν Σακούρ;

Του Βασίλη Σκουρή

Κάποιες σκέψεις με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στον Βρετανό δημοσιογράφο του BBC.

Έχουμε να το λέμε εδώ και κάποιες μέρες: Βρετανός δημοσιογράφος του BBC, o Στίβεν Σακούρ, πήρε συνέντευξη στο Λονδίνο από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του έκανε-άκουσον, άκουσον- δύσκολες ερωτήσεις!

Έτσι τα καταφέραμε! Οι παλιοί δημοσιογράφοι έλεγαν πως είδηση δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώνει έναν άνθρωπο, αλλά όταν ένας άνθρωπος δαγκώνει έναν σκύλο! Για εμάς είδηση είναι όταν ένας δημοσιογράφος κάνει …δύσκολες ερωτήσεις σε έναν πολιτικό –και όχι όταν ένας δημοσιογράφος κάνει εύκολες ερωτήσεις! Αν, όμως, αυτό δεν είναι στρέβλωση, αν δεν είναι ομολογία παρακμής, τότε τι είναι;

Αν ο Στίβεν Σακούρ εργαζόταν σε ελληνική τηλεόραση, με αυτά που ρωτούσε τον υπουργό Τουρισμού, θα έμοιαζε με κάτι το εξωτικό, κάτι περίεργο …πράγμα. Θα έλεγε πως δεν έχουμε Success Story στον τουρισμό και στον εμβολιασμό, ούτε χειριζόμαστε άριστα το θέμα της πανδημίας. Δεν θα ρωτούσε «τι καλό έχει το νομοσχέδιο για το εργασιακό», αλλά θα το παρουσίαζε ως έχει! Πιθανόν και κάτι να ακούγαμε για τον κατώτατο μισθό! Δεν θα έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, αλλά θα έλεγχε πρωτίστως την κυβέρνηση και την εξουσία! Ίσως θα πληροφορούμασταν κιόλας πως δυο πρώην υπουργοί διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια και έχουν καταθέσει δέκα τροπολογίες που δεν τις κάνει γνωστές ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και πολλά άλλα, αλλά δεν έχει νόημα να σας κουράσουμε. Το πρόβλημα αξιοπιστίας πολλών μέσων ενημέρωσης είναι απολύτως παραδεκτό από μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στη χώρα μας, πρωτίστως από τη νέα γενιά και ο κίνδυνος συνολικής απαξίωσης – «μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά»- είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Ας θέσουμε όμως ένα και μόνο ερώτημα: Αν ο Στίβεν Σακούρ ήταν έλληνας, θα είχε εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση;

Η απάντηση μάλλον είναι εύκολη για όλους. Όπως εύκολη είναι η απάντηση και γιατί δεν θα είχε!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR