Θόδωρος Ρουσόπουλος: Διέξοδος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι πλέον στο κάδρο…

Η ερώτηση των ημερών: γιατί παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη η ΕΥΠ των Κοντολέοντα – Δημητριάδη – Μητσοτάκη;

Ας μην κρυβόμαστε: η απάντηση είναι κοινό μυστικό. Απλώς κανείς δεν θέλει να την εκφωνήσει.

Είμαστε μάρτυρες μιας κοινοβουλευτικής παρωδίας, στην οποία ο Μητσοτάκης παίζει το παλιό παιχνίδι των παρόδων της Ομόνοιας: τον «παππά».

Μετά τη δήλωση προς αφελείς, «δεν γνώριζα τη νόμιμη παρακολούθηση Ανδρουλάκη», αρνείται ότι πληροφορήθηκε ποτέ τον «εθνικό λόγο» της.

Προφανώς γιατί δεν υπάρχει «εθνικός» λόγος- και ο πραγματικός είναι ανομολόγητος.

Οι ατυχείς Γεραπετρίτηδες που του απέμειναν, παπαγαλίζουν ότι δεν έχουν ιδέα για την τυπική αιτιολόγηση της «επισύνδεσης» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον καλούν να του την …αποκαλύψουν κατ΄ ιδίαν!

Ο συγκεκριμένος Γεραπετρίτης μάλιστα από τη μια «δεν γνωρίζει» και από την άλλη αποφάνθηκε ότι «δεν υπήρξε αποτέλεσμα» από την συνακρόαση. Ήτοι: δεν προέκυψαν καν στοιχεία.

Ακούγεται υπέρ του Ανδρουλάκη, αλλά διαβάζεται και ως εκτόξευση απειλής μελλοντικών εκβιασμών. Καθόλου ασύμβατο με την τρίμηνη παρακολούθηση.

Η επιμονή του Μητσοτάκη ότι δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ούτε σήμερα ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ, βγάζει νόημα μόνο αν συνδυαστεί με την ομολογία «ουδείς εξαιρείται», από τον νέο επικεφαλής της.

Ειρήσθω εν παρόδω, όχι εντελώς «κορυφαίο» διπλωμάτη- όπως τον χαρακτήρισε- αφού χρειάσθηκε κάτι αντίστοιχο με τον Κοντολέοντα για να τον κάνει γραμματέα: άλλαξε τον Κανονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών!

Είναι εμφανές ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να απαλλαγεί και από την ευθύνη μελλοντικών αποκαλύψεων για άλλες «νόμιμες» παρακολουθήσεις.

Προς το παρόν να μην δώσει εξηγήσεις για τον Ανδρουλάκη. Μόνο που ο κόσμος έχει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι.

Κάποιοι μάλιστα το περιέγραψαν: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος ο Ανδρουλάκης και ο εκπρόσωπός του στη Βουλή Μιχάλης Κατρίνης , άφησαν να εννοηθεί σχέση με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει τρόπος να μάθουμε επίσημα κάποια στιγμή τι ακριβώς συνέβη; Την απάντηση προσκόμισε αιφνιδίως ένας βουλευτής του Μητσοτάκη, σήμερα: ο Θόδωρος Ρουσόπουλος!

Ερχόμενος από την εμπειρία της παρακολούθησης Καραμανλή, πήρε ευθαρσώς τη μέγιστη επιτρεπτή απόσταση από τον Πρωθυπουργό, για την υπόθεση Ανδρουλάκη.

«Μεγάλο σφάλμα», για το οποίο «δεν έχουν δοθεί απαντήσεις ποιος το έκανε», «με ποια στοιχεία ο Εισαγγελέας έδωσε την άδεια για την παρακολούθηση;», «το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι πάντοτε ταυτόσημα» και εν πάση περιπτώσει «να μην κουκουλωθεί τίποτα».

Τα φιλοκυβερνητικά μίντια δεν το άκουσαν. Αλλά ο Ρουσόπουλος, άνοιξε μια διέξοδο προς την αλήθεια με μια συγκεκριμένη πρόταση: «να βγάλουμε συμπεράσματα πέραν της Εξεταστικής».

Δηλαδή; «Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει δική του έρευνα».

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι πλέον στο κάδρο…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR