Ιωάννης Σαρμάς: Μπλέξιμο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

«Η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο». Κάποιοι έμπλεξαν…

Ένα, ένα τα «βατόμουρα», πληθαίνουν στη συλλογή των «βραβείων» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τελευταίο πάει και για Γκίνες: είναι ο μοναδικός πρώην και υποψήφιος Πρωθυπουργός στον πλανήτη, τον οποίο αποδοκιμάζει η υπηρεσιακή κυβέρνηση που διενεργεί τις εκλογές!

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς καταδίκασε στο υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο την «επιχείρηση Ροδόπη» της ΝΔ.

Ως κορυφαίος δικαστής αντιλαμβάνεται τι σημαίνει για το Σύνταγμα και το νομικό σύστημα, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

-Μια πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ εκβιάζει, με κυνισμό ανθρώπων της νύχτας, το εκλογικό σώμα ενός νομού.

-Ο Νο2 του Μητσοτάκη αυτή την περίοδο, αποφαίνεται ότι τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, ισχύουν ανάλογα με την ψήφο τους.

Τα πρωτοπαλίκαρα του αρχηγού της ΝΔ συνέχισαν τα ατοπήματα κατά του Σαρμά.

Μέχρι τώρα τον έδειχναν ως υπεύθυνος για οτιδήποτε στραβό συμβαίνει στη χώρα, από τη μέρα που ανέλαβε.

– Όχι εμείς, η υπηρεσιακή κυβέρνηση, πεταγόταν ο Σκέρτσος.

Μετά την εύλογη και αναγκαία επίσκεψη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο Σκέρτσος ανακάλυψε ότι ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός είναι ανεύθυνος και συνεπώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει «απρέπεια»!

Απρεπής η επίσκεψη αρχηγού κόμματος στον εν ενέργεια Πρωθυπουργό; Νέα προσβολή στον Σαρμά που τον δέχθηκε.

Ο πορτ παρόλ του αρχηγού της ΝΔ δεν καταλαβαίνει από τέτοια και διαπίστωσε ότι ο Τσίπρας «παίζει με τους θεσμούς».

Ο Τσίπρας! Όχι ο Μητσοτάκης που επικαλείται την… ΕΥΠ, για να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα στη Ροδόπη.

Ούτε η αδελφή του, που επικαλείται… τη Βουλή για να υποδείξει ότι η «σωστή» ψήφος είναι στη ΝΔ!

Κατά τον Σκέρτσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθεί να εμπλέξει τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση».

Μάλλον «τον έχει μπλέξει» για τα καλά: μετά την συνάντησή τους ο Σαρμάς είπε στο υπουργικό Συμβούλιο:

-«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, εκτίμησης γεγονότων και συναγωγής συμπερασμάτων».

Σε απλή μετάφραση: η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι η κανονική κυβέρνηση. Και δεν υπόκειται στις βουλές του Μητσοτάκη και της ακολουθίας του, αλλά στις αποφάσεις της.

Υπάρχει κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος, και όχι ως… ανωμαλία – λόγω της «νάρκης με την απλή αναλογική που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σύστημα».

Η απλή αναλογική υπήρξε νόμος του κράτους, ίσης αξίας με την ενισχυμένη, που νομοθέτησε ο Μητσοτάκης.

Στο ύψος του ρόλου του και των περιστάσεων ο Ιωάννης Σαρμάς έβαλε στη θέση του τον Σκέρτσο – που τσαμπουνάει αβασάνιστα όποια παρόλα του γράφουν – και όσους εκπροσωπεί.

-«Η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο».

Κάποιοι έμπλεξαν…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR