Ιωάννης Σαρμάς: Στίγμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η επιχείρηση να χρεωθεί το στίγμα του ναυαγίου ο αξιοπρεπής πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι σατανική και άδικη.

Μετά την τραγωδία της Πύλου, πρώτο μέλημα όσων σκηνοθετούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν να τον βγάλουν από την εικόνα:

– Επικαλέστηκαν την κήρυξη εθνικού πένθους, για να τον αποσύρουν από το debate.

Ακολούθησαν δυο μάλλον ευχάριστες για τον ίδιο συνεντεύξεις του. Με πανομοιότυπο περιεχόμενο και εύκολες απαντήσεις, σε διόλου δυσάρεστες ερωτήσεις.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

Ήταν το φίλτρο μέσα από το οποίο προσπάθησε να καθαρίσει την εικόνα του και κυρίως να μείνει μακριά από κάθε ευθύνη για το ναυάγιο.

Σοφό: Μεγάλα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ και διεθνείς Οργανώσεις δεν πείσθηκαν με τις ελληνικές εξηγήσεις και διενεργούν έρευνες -από τις οποίες προκύπτουν ήδη ενοχλητικά ευρήματα για την Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τα πακετάρει με την αντιπολίτευση και όσα ελληνικά ΜΜΕ δεν ανήκουν στην κομπανία των υποστηρικτών του και ενδιαφέρονται για την αλήθεια.

Με στρεψοδικία και κυνισμό τούς καταλογίζει σχεδόν μειοδοσία:

– «Διασύρουν την ίδια τους την πατρίδα για μικροκομματικούς λόγους και αντί να καταγγείλουν τα εγκληματικά κυκλώματα, καταγγέλλουν τους διασώστες».

Αρχίζει το προσωπικό του ξέπλυμα από την -αμφιλεγόμενη διεθνώς- μεταναστευτική πολιτική του και αντιπερισπασμό με αναφορά στη… Μόρια, για να καταλήξει σε μια ανατριχιαστική σύγκριση:

– «Έχουν χαθεί πολύ λιγότεροι άνθρωποι τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ από ό,τι χάθηκαν από το 2015 έως το 2019»!

Είναι μάλιστα και… ακριβής: «Ο αριθμός των ανθρώπων που πνίγηκαν ή αγνοούνται στο Αιγαίο επί δικών μας ημερών, είναι το ένα τρίτο σε σχέση με αυτό το οποίο έγινε από το 2015 έως το 2019».

Μακάβριο, αλλά απολύτως Μητσοτακικό.

Αυτή τη φορά τις προθέσεις του αρχηγού της ΝΔ αποκάλυψε -εκών; άκων;- ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Ζήτησε από «την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία των ενεργειών που έγιναν από τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά».

Είναι σήμα κίνδυνου για τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Όταν ο Μητσοτάκης λέει «επί των ημερών μας», εννοεί ως τις 24 Μαΐου 2023.

Με επιδεξιότητα ή κουτοπονηριά- αφήνει τον εαυτό του έξω από την ευθύνη για την εκατόμβη της Πύλου. Πάλι «δεν ήξερε».

Συνεπώς, ό,τι επιβαρυντικό προκύψει πρέπει να χρεωθεί στον Σαρμά και την κυβέρνησή του. Όπως έδειξε, άλλωστε, ο Σκέρτσος και σε άλλες υποθέσεις.

Χονδροειδής αποπροσανατολισμός: οι κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στο ναυάγιο, έχουν στελεχωθεί από εκλεκτούς του Μητσοτάκη και εμφορούνται από τις αντιλήψεις του.

Επίσης, είναι γνωστό ότι «φύτεψε» ανθρώπους του ως υπηρεσιακούς υπουργούς, που -ας μην κρυβόμαστε- αναφέρονται πρωτίστως στον ίδιο και όχι στον Πρωθυπουργό.

Στην περίπτωση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας είναι απροκάλυπτο: υπήρξε υφυπουργός του!

Η επιχείρηση να χρεωθεί το στίγμα του ναυαγίου ο αξιοπρεπής πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι σατανική και άδικη.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR