Κάτι πάει να αλλάξει στην προοδευτική παράταξη

Του Τάκη Ψαρίδη

Δεν ξέρω αν έβαλε το χέρι του ο ..κορωνοϊός, αλλά η παρουσία της κας Γεννηματά στη Βουλή ήταν εξαιρετική.

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά, επαναλαμβάνω για πρώτη φορά, από τότε που έγινε πρόεδρος, δεν καταφέρθηκε εναντίον του Σύριζα. Για πρώτη φορά δεν παρατηρήθηκε εκείνο το γνωστό αντι-σύριζα μένος που τελικά ωφελούσε μόνο την Δεξιά.

Δεν λέω ότι η παρουσία της ήταν εξαιρετική επειδή δεν καταφέρθηκε εναντίον του Σύριζα. Λέω ότι οι κομματικές ετικέτες, το μίσος και η εμπάθεια, ποτέ δεν ωφέλησαν την προοδευτική παράταξη παρά μόνο την Δεξιά.

Σημειώνω ιδιαιτέρως την αναφορά της κας Γεννηματά στην «νέα σύγχρονη ανανεωμένη σοσιαλδημοκρατία», στην παραδοχή της νεοφιλελεύθερης παρεκτροπής της και στα λάθη που τελικά, όπως είπε, ενίσχυσαν τον νεοφιλελευθερισμό.

Σε μια εποχή όπου η ενημέρωση εξαγοράζεται απροσχημάτιστα με πολλά εκατομμύρια, που δεν ασκείται κανένας απολύτως έλεγχος στην εξουσία, που ο κος Μητσοτάκης καταφέρεται αδίστακτα εναντίον κάποιου «σκοτεινού διαδικτύου» που τον ενοχλεί γιατί ακόμα παραμένει αρκούντως ελεύθερο, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα Δημοκρατίας.

Η εχθρότητα και το μίσος μεταξύ του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου είναι το πρώτο που πρέπει να εκλείψει.

Η παρουσία της κας Γεννηματά δείχνει ότι κάτι πάει να αλλάξει στην προοδευτική παράταξη της χώρας και δίνει μια μικρή ελπίδα, έστω και με επιφύλαξη, σε κάθε σοβαρό και δημοκράτη πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.