Και μετά θα κάααθεσαι!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε για την προσφορά εργασίας και την αμοιβή της, μέχρι σήμερα. Συμβαίνει λοιπόν και μάλιστα μετά από εκούσιες δηλώσεις και παραδοχή, πως συμμετέχοντας απλώς σαν μέλος σε επιτροπή ΜΚΟ Fight Impunity, που λειτουργούσε ως κέντρο ξεπλύματος κονδυλίων που έφταναν από το Κατάρ στις Βρυξέλλες, δύναται να κάααθεται και να πληρώνεται έναντι πέντε χιλιάδων ευρώ μηνιαίως! Βέβαια ενδείκνυται να διαθέτεις ένα “καθαρό” όνομα πολιτικής καριέρας και εξειδίκευσης του “τίποτα”, ως απλό αντίκρισμα έναντι “τιμητικής” και μόνο αμοιβής.

Αυτά φέρεται να δήλωσε, προς απομάκρυνση κάθε σκιάς εμπλοκής, ο κ. Αβραμόπουλος. Όπως επίσης “Μετά από ένα χρόνο ατονίας του οργανισμού, τον Φεβρουάριο του 2022, ζήτησα και σταμάτησε η ¨αποζημίωση” (!) και υπέβαλα αμέσως και “αμετάκλητα” (!) την παραίτησή μου”. Και καθάρισε! Καθήμενος, βεβαίως βεβαίως!

Αυτά και άλλα πολλά, κόπτονται ως κιμάς κατά την απουσία όμως του πελάτη, καθώς τα ΜΜΕ πιστά στην κατάκτηση και διατήρηση της 108ης θέσης, αποκρύπτουν την είδηση που παρουσιάζει ο διεθνής τύπος. Στα εγχώρια μέσα, δίνεται η μάχη της παρουσίασης των δέκα επτά ολόκληρων λεπτών την ημέρα, ως “μάννα εξ ουρανού”! Σε αυτά τα δέκα επτά λεπτά την ημέρα, κοστολογείται από τους κυβερνητικούς κλεπταποδόχους, η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Δεν εξαπατούν, κοστολογούν αξίες και αποδίδουν ανάλογα!

Και αυτά είναι τα λίγα που γνωρίζουμε, όσο για τα υπόλοιπα και πιο “ειδικά” θέματα, καθήηημενων και αμειβομένων με πολλά πολλά εκατομμύρια, δεν θα μάθουμε ποτέ. Η … κυρία Καϊλή μόνο, κατά τα δημοσιεύματα, πλησίασε την κατοχή των τριάντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, καθήηηημενη στην ευρωβουλή.

Όσο για σένα υπεύθυνε πολίτη, μάζευε τα δέκα επτά λεπτά αφού είπες τα κάλαντα στην κυβέρνηση και περίμενε τα διακόσια πενήντα ευρώ, όχι για να περάσεις τα Χριστούγεννα, μα για να πληρώσεις την δόση για το ρεύμα, τυχερέ ψηφοφόρε! Κάνε οικονομία με τα επιδόματα που σε μεθούν ευτυχία, άλλωστε που να πιείς τον ακριβό καφέ σου όταν πυροβολούν και σκοτώνουν στις καφετέριες;

Κάτσε σπίτι να παρακολουθείς τις μυθοπλασίες σου και τα δελτία ειδήσεων, ψήφισέ τους πάλι, έτσι για την …  σιγουριά και άσε τους να κάαααθονται και να εισπράττουν. Όλο και κάποιο επιδοματάκι θα σου παρέχουν, αφού συνήθισες πια σε αυτά, κάαατσε και περίμενε.