Καταλαβαίνει τι λέει η Φώφη;

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν το σταυρό τους: Πάει καλά η γυναίκα;”. Όπως φαίνεται η Φώφη Γεννηματά γύρισε παραζαλισμένη από την αποδοκιμασία ψυχρολουσία της επιφύλαξαν οι ευρωσοσιαλιστές καθώς δεν εννοεί να  συνταχθεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις,  αλλά προδιατίθεται να γίνει όχημα επιστροφής της Δεξιάς. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα  ακαταλαβίστικα που λέει πλέον.

Σε μια κομματική σύναξη, με τη συνήθη έπαρση της, διακήρυξε ότι είναι … “καταλύτης” και έβαλε μάλιστα στους άλλους όρους για ενδεχομένη συνεργασία: να συμφωνούν με το …πρόγραμμά της.  Το ποιο; Η επικεφαλής ενός ΙΧ κόμματος που δεν φαίνεται ότι έχει δυνατότητα να μπει στη Βουλή , αυτοαναγορεύεται  σε ρυθμιστή των εξελίξεων. “Μήπως να το κοιτάξει;”, ρωτούν κάποιοι από το κανονικό ΠΑΣΟΚ.

Η Γεννηματά από τη μια υπόσχεται διμέτωπο και από την άλλη προθυμοποιείται να συγκυβερνήσει με αυτούς εναντίον των οποίων ξιφουλκεί και μάλιστα σαν να είναι  ίδιοι. Λέει ότι δεν θέλει να πάρει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, αλλά όχι γιατί την ενοχλεί η πολιτική που έχει αναγγείλει. Απλώς  να μην πάρει, ώστε  να μπορεί να συγκυβερνήσει  μαζί του προφανώς. Και καταγγέλλει τον Τσίπρα γιατί … έδεσε τη χώρα στα Μνημόνια. Ο Τσίπρας, όχι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.  Έλεος….