Κλώσα και κλωσόπουλα

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Από την γελοία εικόνα της κυβέρνησης περνάμε στην κωμική έκδοσή της, καθώς η δικαιοσύνη της διαπληκτίζεται με βουλευτή της. Παραγγείλτε πίτσες, σουβλάκια και μπύρες και μεταξύ των ποδοσφαιρικών αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου, παρακολουθείστε την σατυρική διαμάχη κλώσας και κλωσόπουλου. Οι λεκτικές ανταλλαγές μεταξύ των, γνωστές σε όλους, καταδεικνύουν την κωμικοτραγική κατάσταση που διέπει θεσμούς και βουλευτές του ιδίου κόμματος.

Το κλωσόπουλο τελικά για να … διευκολύνει το κοτέτσι, επιστρέφει στην ασφάλεια της κλώσας και παραιτείται της διαδικασίας να σπάσει αυγά. Το κλωσόπουλο μάζεψε το “επαναστατικό” ξεπόρτισμα και τα δικανικά του κακαρίσματα και γυρίζει … παραιτημένο στα πίτουρα. Ο “κόκορας” φυλάει το κοτέτσι και είναι έτοιμος να τσιμπήσει κάθε κοτοπουλάκι που θέλει την κλώσα να ασχολείται με τα συρματοπλέγματα και την περίφραξη, αντί να κλώθει αργά και βασανιστικά δίκροκα αυγά.

Δεν είναι ώρα για ομελέτες, καθώς έρχεται πλούσια ευρωπαϊκή τροφή για την πτηνοτροφική ομάδα, που πρέπει να “διανεμηθεί” καταλλήλως ώστε οι ημέτερες κότες να γεννούν χρυσά αυγά. Η τετραετία θα εξαντληθεί έως και την τελευταία ημέρα, χωρίς κραδασμούς και κακαριστικές διαμαρτυρίες τάχα. Γραμμή για τον ορνιθώνα κλωσόπουλο και μάλιστα με γραπτή δήλωση μετάνοιας χωρίς ορνιθοσκαλίσματα και υπονοούμενα. Βρομερές κουτσουλιές, από αυτές που έκανες μέχρι πρότινος τις γαλάζιες μυρωδάτες, όχι τώρα ξαφνικά θυμήθηκες τις … δημοκρατικές.

Τώρα τρέχεις χωρίς κεφάλι, σαν τρελό κοτόπουλο άμοιρε, σε “καθάρισαν” σαν … αυγό, και γελάνε κιόλας. Στο είπε η κλώσα, πως στο τέλος θα απαξιωθείς! Όποιος ασχολείται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, λαλίστατε νομικέ! Και που να κουρνιάξεις τώρα, έτσι που σε ξεπουπούλιασε ο κόκορας! Εσύ επέλεξες το ντροπιαστικό πολιτικό σου τέλος, σαν άξιος. Σίγουρα ο καθείς λαμβάνει αυτό που του αξίζει, στο τέλος και με δήλωση! Σειρά της κάτασπρης πουλάδας τώρα! Μας κουράσατε επαναστάτες της σούπας.