Κουράστηκα να … πέφτει

Του Ιωάννη Δαμίγου

Εδώ και τόσον καιρό, με πολλαπλά προβλήματα προκαλούμενα από τον ίδιο, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, συνεχώς και μέρα με την μέρα … πέφτει! Εξαιτίας του σκανδάλου NOVARTIS, των απ’ ευθείας παράνομων αναθέσεων, των τριάντα ένα και πλέον χιλιάδων θανάτων, του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, του ευτελισμού της παιδείας και της υγείας προς νομή των ιδιωτών, κάθε τόσο πέφτει, παραμένοντας τις τέσσερις ημέρες την εβδομάδα στου Μαξίμου, γιατί τις άλλες παίρνει τριήμερο αναψυχής, ανελλιπώς!

Με ενέργεια, καύσιμα, αέριο σε ύψη κερδών joker, με την φτώχια παγανιά, με τα supermarket σε αντίτιμο κόστους λογαριασμού βραδιάς του Ρέμου στην Μύκονο, με ενοίκια Νέας Υόρκης, … πέφτει από στιγμή σε στιγμή, παραμένοντας πάραυτα! Με ακροδεξιούς βουλευτές σε παραλήρημα ύβρεων, με ετσιθελικές παράνομες υποκλοπές παρακράτους, με σπάνια ομιλία ευθέων κατηγοριών πρώην προέδρου και θρασύδειλων νυν καρεκλοκένταυρων βουλευτών με ολίγη πρόσκαιρη, επί μέρους αστείας κριτικής και μετά τον διεθνή διασυρμό κατακραυγής από τον ξένο τύπο, να επιβιώνει!

Με σκληρή δεξιά γόνο “τζακιού”, αλλοίμονο, να καταθέτει επερώτηση στην βουλή, διαγωνιζόμενη άλλων για προβάδισμα χρίσματος, περί μη … δημοκρατικής τοποθέτησης στο Άρειο του Πάγου Παγουτέλη, αυτής της, με λαμπρή ιστορία συνοδευόμενης αρχών “κυρίας”, που προκάλεσε την μήνη του … Ισραήλ, να παραμένει “αιμορραγώντας” στην θέση του! Συνεχίζοντας αταλάντευτος το έργο του, ανανήψας θαρρείς αίφνης, ισχυρότερος και πιο αποφασισμένος από ποτέ! Ακόμα και οι πολύ δικοί του, ανέμεναν την λογική, μετά των αξεπέραστων, προκλητικών προβλημάτων του, πτώση! Μάταια! Κουράστηκα να … πέφτει! Κουράστηκαν και οι ίδιοι, οι δικοί του, ακόμα και ο κυβερνητικός τύπος, είχε παραδεχθεί εμμέσως την πτώση του! Φευ!

Αυτός είναι και αυτός παραμένει, προσποιούμενος αλλεπάλληλες πτώσεις, ξεγελώντας τους πάντες και επικρατώντας κατά κράτος στο τέλος, αποδεικνύοντας περί της οξυδέρκειάς της κυνικής στρατηγικής του. Προβληματίζοντας ακόμα περισσότερο την αξιωματική αντιπολίτευση, που αδυνατεί να τον αντιμετωπίσει επαρκώς και αποτελεσματικά, εξαναγκάζοντάς την σε ρόλο μόνιμου και απλού παρατηρητή, σχολιαστή! Δεν έπεσε, δεν πέφτει, χωρίς σοβαρό και ελεγχόμενο πάντα πρόβλημα. Όμως το  πρόβλημα το έχουν από καιρό άλλοι, προσποιούμενοι άγνοια, διαφεύγοντας του υπεύθυνου ρόλου τους, περιέργως! 

Η αναμονή πάντως, σαν … τακτική, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, κούρασε και κουράστηκε, ηττώμενη! Συν Αθηνά και χείρα κίνει! Ούτε “Αθηνά”, μα ούτε και “χείρα”! Όσο για το “κίνει”, … ποιος ήρθε; Με κουράσατε….