Κυρία Σακελλαροπούλου, αν δυσκολεύεστε να αποκαταστήσετε τη Δημοκρατία τουλάχιστον να το κάνετε με την αλήθεια για τους εθελοντές

Του Κώστα Πρώιμου

Ο (πρώην) υπουργός προστασίας του Πολίτη Μηταράκης ήταν διακοπές, ο Πατούλης χόρευε ζεϊμπεκιές σαν βαρύμαγκας εν μέσω βιβλικών καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής, ο Μητσοτάκης παριστάνει τον μπαρουτοκαπνισμένο ως αξύριστος. Ο κ. Βορίδης δήλωσε θρασύτατα ότι σβήσανε 595 από τις 600 πυρκαγιές συνεπώς όλα καλά.

Αν δεν είχε επιβληθεί ομερτά για τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη τα αυτιά μας θα έπεφταν κυριολεκτικά με όσα επρόκειτο να ακούσουν σε μια προσπάθεια ανόητης συγκάλυψης – απευθυνόμενη σε ώτα προφανώς ηλιθίων. Η αριστεία μιας ομάδας, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία αλλά πρωτίστως το ποιον της ηγεσίας της αναδεικνύονται στα ντέρμπυ κορυφής, όχι στη διανομή πενηντάρικων στους αναξιοπαθούντες λιγούρηδες – Ελληναράδες οι οποίοι έριξαν πάλι στους ίδιους και χειρότερους την ψήφο τους για να μην ξεβολευτούν από την κοινωνική τους κατάντια.

Τα Canadair δεν συντηρούνται με τα ψέματα, για την ακρίβεια ένα σκαρί πενήντα ετών και αγρίως ταλαιπωρημένο από τις πολύχρονες μάχες με προηγούμενες πυρκαγιές δεν συντηρείται με τίποτα παρά πηγαίνει στο Μουσείο και αντικαθίσταται.

Νομίζετε οι υπουργοί του ψεύδους και της ρεμούλας ότι τι; Δεν κοιμήθηκαν το βράδυ εκείνη της μοιραίας μέρας που στοίχισε τη ζωή τόσο άδικα σε δύο νέους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας; Εκτιμάτε ότι συγκλονίστηκαν από τον πύρινο ζόφο που τύλιξε το πάλαι ποτέ Σμαραγδένιο νησί το καμάρι του Ελληνικού Τουρισμού τη Ρόδο μας; Αλήθεια, πιστεύετε ότι σκοτίζονται οι οικολογικά ανάλγητοι και πολιτικά ανερμάτιστοι για τα χιλιάδες καμμένα ζωάκια που πλήρωσαν την ανυπαρξία και την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού από τους υπάρχοντες ξεχαρβαλωμένους κρατικούς φορείς; Αν όντως διατηρείτε έστω και μερικές αμφιβολίες είναι γιατί στην πραγματικότητα δεν τους ξέρετε και δεν τους έχετε ζήσει. Πως τις θλιβερές ζωούλες τους τις καθοδηγεί η πυξίδα του κέρδους, η πολιτική αμετροέπεια και μια αδικαιολόγητη έπαρση διότι αν στους περισσότερους από δαύτους αφαιρέσεις την εξουσία και τις αρμοδιότητες δεν είναι παρά αξιοθρήνητα ανίκανα ανθρωπάκια που από μόνα τους δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα κορδόνια των πανάκριβων υποδημάτων τους.

Φταίει η μανία της Φύσης, φταίει ο καύσωνας, φταίνε οι εμπρηστές.

Αν υιοθετήσουμε την συγκεκριμένη Κυβερνητική σπέκουλα και ένα τσούρμο από εμπρηστές δύναται να κάψουν ακόμη και μαχητικά f-16 (ένα βήμα φτάσαμε πριν από αυτό) μέσα στα υπόστεγα τους εν καιρώ ειρήνης τι να περιμένουμε σε περίοδο πολέμου και μάλιστα με ισχυρότερο εχθρό; Γιαυτό αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας “κυρίες και κύριοι” για να βγάζετε τα κάστανα από τη φωτιά και να παρεμβαίνετε με αποτελεσματικότητα τις δύσκολες στιγμές. Εκκενώσεις και όπου φύγει – φύγει τύπου καταστροφής της Σμύρνης είναι αποδεκτές και καταχειροκροτούνται όταν παράλληλα εφαρμόζεται και ένα πλήρες σχέδιο για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας. Σε μια εβδομάδα κάηκαν “στα χέρια σας” όσα δεν έχουν καεί την τελευταία δεκαπενταετία και εσείς τολμάτε να πανηγυρίζετε υπό την ενθάρρυνση που σας παρέχει η επικοινωνιακή συγκάλυψη των Media του δημοσιογραφικού αίσχους και της ντροπής.

ΥΓ. Κανονικά, αν έχει απομείνει φιλότιμο θα πρέπει η ημέρα που θα γιορταστεί η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο να αφιερωθεί αποκλειστικά στους εκατοντάδες πολίτες – εθελοντές ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια, δεδομένου ότι με αυταπάρνηση ρίχτηκαν με πενιχρά μέσα πυρόσβεσης στις μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα και απέτρεψαν σε πολλές περιπτώσεις τα χειρότερα.

Αυτοί αξίζουν τα εύσημα και όχι οι αξύριστοι και οι δήθεν στενοχωρημένοι ευρισκόμενοι μέσα στην ασφάλεια της θωρακισμένης λιμουζίνας και των δεκάδων αστυνομικών που τους προστατεύουν με τα δικά μας λεφτά.