Κυριάκος Μητσοτάκης: Βούρκος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Στην πολιτική δεν μπορείς να κρύβεις για καιρό τις ανομίες σου… Καληνύχτα και καλή τύχη!

Οικογενειακή υπόθεση. Αφού ο πατέρας του παρακολουθούσε τον Έβερτ και τον Ράλλη, γιατί να μην παρακολουθεί και ο γιος του τον Δένδια και τον Άδωνι;

Αφού άκουγε τον συνεργάτη του Κυριάκο Γριβέα, γιατί να μην ακούει και ο ίδιος τον Γεραπετρίτη;

Ο παλιός Μητσοτάκης αποφάσιζε αφού έπαιρνε τις αναφορές του στρατηγού Γρυλλάκη – πρώτα από τα ΚΑΦΑΟ του Μαυρίκη και μετά από την ΕΥΠ – γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο νεότερος με τον Δημητριάδη και το Predator;

Όσοι έλεγαν «ο Μητσοτάκης παίζει βρόμικα» επαληθεύονται και ο Βαξεβάνης του κουνάει ήδη το μαντήλι.

Ωστόσο, είχε το θράσος να λέει ότι «δεν θα επιτρέψει στον Τσίπρα να ρίξει τη χώρα στον βούρκο».

Του απάντησε κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με τον Τσίπρα. Ο Γ. Παπαχρήστος έγραψε στα «Νέα»: «Με δική του ευθύνη οδηγήθηκε η χώρα στον βούρκο…».

Η ναυαρχίδα της μιντιακής στήριξής του ως τώρα – «Το Βήμα» – τον κρέμασε στο τσιγκέλι με την παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών, πριν καν σβήσει η ηχώ της υποκριτικής «αγανάκτησής» του: «Ντροπή και αίσχος να κατηγορούμαι με απίστευτα ψέματα ότι παρακολουθούσα υπουργούς».

Υπάρχει κανείς σήμερα που να μην είναι βέβαιος ότι δεν παρακολουθούσε; Υπάρχει κάποιος υπουργός που δεν παρακολουθούσε; Ακόμη και τον Σκέρτσο μωρέ;

Προφανώς διατηρούσε για πολλούς τις ίδιες υπόνοιες που είχε για τον Χρυσοχοΐδη και τον έδιωξε: Ανακατεύεται εκεί που δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλον η οικογένεια.

Με όσα αποκαλύπτονται, θα μείνει στην Ιστορία όχι μόνο για τις υποκλοπές που του αποδίδονται, αλλά και για τη μικροπρέπεια όταν έγινε βούκινο.

Ότι τάχα τον συκοφαντούν οι …Ρώσοι μέσω του Τσίπρα και του Βαξεβάνη. Γιατί δεν θέλουν πρωθυπουργό σαν κι αυτόν όπως έλεγε, ως ομιλούσα κεφαλή, ο Οικονόμου.

Η επικαιρότητα αναδεικνύει τον Μητσοτάκη ως «άρχοντα του βούρκου». Στη Ν.Δ. μιλούν πλέον για όνειδος και οσονούπω δεν θα έχει τόπο να σταθεί.

Μια κουβέντα να πει τώρα π.χ. ο Καραμανλής, πρέπει να τα μαζεύει για το σπίτι του – μέχρι να του χτυπήσει την πόρτα ο ανακριτής.

Ως τότε είναι ικανός να ανατινάξει τον δημόσιο βίο. Παλιά οικογενειακή συνήθεια και αυτό. Αλλά μόνο κάτι σούργελα και οι χωμένοι ως τον λαιμό στη συνενοχή θα τον ακολουθήσουν.

Επείγει οι θεσμοί – κόμματα, Δικαιοσύνη, Βουλή, ανεξάρτητες Αρχές – να κάνουν τη δουλειά τους για να αποκαλυφθούν όλες οι διαστάσεις του σκανδάλου.

Είναι πλέον απαραίτητο να τεθούν σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Είχε τον λόγο του και δεν υιοθετούσε την κοινοτική οδηγία για την ενίσχυση του θεσμού.

Στην πολιτική δεν μπορείς να κρύβεις για καιρό τις ανομίες σου…

Καληνύχτα και καλή τύχη…

Υ.Γ.: 33+38=71. Λείπουν ακόμη ονόματα…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR